Χανιά: Πορεία φοιτητών για τον νέο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη (φωτο)

Χανιά: Πορεία φοιτητών για τον νέο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη (φωτο)

Συγκέντρωση για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά – Συμμετείχαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί

aeweb

Μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Παιδεία, σήμερα, συνεχίζονται και κορυφώνονται οι δράσεις, με φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα Χανιά φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκα στην Πλατεία αγοράς και εν συνεχεία πραγματοποίησν πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Με ματ και βία δε γίνεται παιδεία» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά».

Βασικά αιτήματα των φοιτητών είναι να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ, ενώ αντιδρούν στην θέσπιση της ελάχιστης εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών.