Χανιά: Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση ξυλοδαρμού της δασκάλας (φωτο)

Χανιά: Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση ξυλοδαρμού της δασκάλας (φωτο)

Χανιά: Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση ξυλοδαρμού της δασκάλας (φωτο)

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα στα Χανιά από το περιστατικό ξυλοδαρμού δασκάλας του 14ου δημοτικού σχολείου, από γονέα μαθητή την περασμένη Παρασκευή.

Σήμερα ο πατέρας που επιτέθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες με πρωτοφανή αγριότητα στην δασκάλα βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη – καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στα πλαίσια του αυτοφώρου – αλλά και με την έντονη διαμαρτυρία γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, καταδικάζοντας κάθε πράξη και μορφή βίας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς την δασκάλα.

Στη φυλακή ο πατέρας που έδειρε την δασκάλα στα Χανιά

Χανιά: Η συγκλονιστική περιγραφή της δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα

Η δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη έχει γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο.

Με σπασμένα κόκκαλα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η δασκάλα

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τερτίπης ανέφερε οτι η δασκάλα είναι σοκαρισμένη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τραυματισμένη, με σπασμένα κόκκαλα ενώ περιγράφοντας το περιστατικό, τόνισε οτι ο γονέας που βιαιοπράγησε εναντίον της, ήταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και παρόλο που παρευρισκόμενοι γονείς προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Η πρωτοφανής μάλιστα επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ο κ. Τερτίπης τόνισε οτι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα σταθεί στο πλευρό της δασκάλας με όλους τους τρόπους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, “σήμερα ήταν η συγκεκριμένη δασκάλα αύριο θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς”

Στο Δικαστήριο υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται, οτι το σχολείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σήμερα παραμένει κλειστό ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.