Στη φυλακή ο πατέρας που έδειρε την δασκάλα στα Χανιά

Στη φυλακή ο πατέρας που έδειρε την δασκάλα στα Χανιά

Στη φυλακή ο πατέρας που έδειρε την δασκάλα στα Χανιά

Καταδικαστική ήταν η απόφαση για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της δασκάλας του 14ου Δημοτικού Σχολείου από πατέρα μαθητών, σε ένα περιστατικό που εξέγειρε εκπαιδευτικούς και γονείς στα Χανιά.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, απαιτώντας την καταδίκη του άνδρα για την άγρια αυτή επίθεση, που δεν είναι η πρώτη σε εκπαιδευτικούς της πόλης, ενώ πιθανώς δεν θα είναι ούτε και η τελευταία.

Έτσι, ο θερμόαιμος πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς δικαίωμα αναστολής, κάτι που θα ισχύει και για την έφεση.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για σωματική βλαβη, απειλή, δημόσια εξίβριση, ενδοοικογενειακή απειλή την φθορά της περιουσίας της δασκάλας, ενώ αθώος κηρύχθηκε για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων που του απαγόρευε να πλησιάζει τα τέκνα του σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων, καθώς και το σχολείο τους, λόγω αλλαγών στο σχετικό νομικό πλαίσιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δύο παρόμοια περιστατικά είχαν λάβει χώρα πέρσι με τον ίδιο πρωταγωνιστή, στο ένα μάλιστα είχε ξυλοκοπήσει την σύζυγό του στον δρόμο έξω από το σχολείο της Νέας Χωρας.

zarpanews.gr