Χανιά: Πέταξαν στο δρόμο 5 κουτάβια – Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία

Χανιά: Πέταξαν στο δρόμο 5 κουτάβια – Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία

Οι εγκαταλείψεις ζώων και συγκεκριμένα κουταβιών είναι ένα φαινόμενο καθημερινό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τέτοια περιστατικά δεν λείπουν από τα Χανιά με συχνές αναρτήσεις και καταγγελίες για ζώα που βρίσκονται στα σκουπίδια ή σε απόμερα μέρη.

Μια ολονύχτια επιχείρηση των Αστυνομικών του Α.Τ. Κισάμου και των ΤΑΕ Χανίων έγινε χθες μετά από καταγγελία για εγκατάλειψη 5 κουταβιών, η οποία κατέληξε στη σύλληψη των δραστών.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας συγχαίρει το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για την άμεση κινητοποίηση:

“Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες επιβαίνοντες αυτοκινήτου άνοιξαν την πόρτα και παράτησαν στο δρόμο τα 5 κουταβάκια. Στην παρατήρηση του αυτόπτη μάρτυρα γιατί το κάνουν αυτό μάρσαραν και έφυγαν.

 

Ο μάρτυρας ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου, ο οποίος αν και αργά, οργάνωσε την επιχείρηση σύλληψης των δραστών. Ο ίδιος δε παύει να μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων δρώντας άμεσα , αποτελεσματικά και με πλήρη επαγγελματικότητα.

Τα κουταβάκια φιλοξενούνται.

 

Για άλλη μια φορά τον συγχαίρουμε για το παράδειγμα που δίνει, που ναι μεν είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς για μια πολύ μεγάλη κατηγορία αστυνομικών δεν είναι.

Είναι δε από τους ελάχιστους πάλι που όχι μόνο συνεργάζεται άψογα με τους φιλοζωικούς συλλόγους αλλά και επιδιώκει την συνεργασία σε αντίθεση με τόσους και τόσους συναδέλφους του, που τους έχουν έως και απέναντι.

Κατά την γνώμη δε της Ομοσπονδίας που έχει συνολική εικόνα του τι γίνεται στην επικράτεια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 5 καλύτερους διοικητές αστυνομικών τμημάτων.

Η υπόθεση της εγκατάλειψης βρίσκεται σε εξέλιξη με τους καταγγελλόμενους να αρνούνται την κατηγορία ενώ η μητέρα των κουταβιών δεν έχει βρεθεί.

Δεν διστάζουμε δε ως Ομοσπονδία να επιβραβεύουμε τους βέλτιστους και να καταγγέλλουμε αρμοδίως τους αδιάφορους και όχι μόνο.”

zarpanews.gr