Χανιά: Ώρα ήταν… Ξεσηκώνονται οι γυναίκες λέγοντας όχι στον φόβο, όχι στον βιασμό! (φωτο)

Χανιά: Ώρα ήταν… Ξεσηκώνονται οι γυναίκες λέγοντας όχι στον φόβο, όχι στον βιασμό! (φωτο)

Τέλος ανοχής! Δεν τίθεται θέμα φεμινισμού, τίθεται θέμα μίας ανθρώπινης ζωής.

Νεαρά κορίτσια παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και λένε όχι. “Όχι” σε εκείνον που θα τις πλησιάσει, όχι στις σκέψεις μήπως το ρούχο τους είναι προκλητικό. Λένε “όχι” στον φόβο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση με σκοπό να ακουστεί το άγχος που τις διατρέχει, όταν μείνουν μόνες τους σε έναν άδειο δρόμο…

“Φοβόμαστε. Κυκλοφορούμε με τα κλειδιά στο χέρι δύο τετράγωνα πριν το σπίτι μας. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ. Σκεφτόμαστε τι θα φορέσουμε. Κι αν μας ακολουθήσουν; Φοβόμαστε αυτό το “μήπως γίνει κάτι”, μπορεί να είμαι η επόμενη, λέει η Κατερίνα.

“Θέλουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν θέλουμε να φοβόμαστε ποιος γέρος θα μας κοιτάξει, ποιον φίλο μας θα καλέσουμε μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι μας ασφαλής. Σε ποιο μαγαζί θα μπούμε για να μην μας ακολουθήσει κάποιος που μπορεί να έχει πιει, ή που απλώς ψάχνει κάποια για να βρεθεί στο κρεβάτι μαζί της, λέει η Ναταλία.

“Είναι μία κατάσταση που γινόταν πάντα, τώρα αρχίζουμε να ανοίγουμε το στόμα μας και τα μάτια μας μέχρι να βρούμε την ελευθερία μας. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το σώμα μας ανήκει σε εμάς” καταλήγει.