Χανιά: Νέος ελεύθερος χώρος στάθμευσης στην περιοχή Χρυσή Ακτή-Άγιοι Απόστολοι (φωτο)

Χανιά: Νέος ελεύθερος χώρος στάθμευσης στην περιοχή Χρυσή Ακτή-Άγιοι Απόστολοι (φωτο)

Σε ελεύθερο χώρο για δωρεάν στάθμευση μετέτρεψαν τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, δημοτική έκταση στην περιοχή μεταξύ της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, ο οποίος θα αποδοθεί σύντομα για χρήση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στο σημείο, που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Αποστόλων, βρέθηκαν ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, η Αντιδήμαρχος αρμόδια για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, Μιχάλης Καλογριδάκης, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου, Κωνσταντίνος Τσισμενάκης, όπου επιθεώρησαν τις εργασίες καθαρισμού του χώρου, που βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Οι εργασίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων αποψίλωση και καθαρισμό του σημείου, καθώς και την απαραίτητη διαμόρφωση του χώρου για ασφαλή πρόσβαση οχημάτων και πολιτών.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα σημείο, ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, που παρέμενε αναξιοποίητο για χρόνια. Μάλιστα, και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν θέσει αρκετές φορές το αίτημα της διαμόρφωσης του χώρου. Έτσι, ανταποκρινόμενοι τόσο στην ανάγκη αξιοποίησης του σημείου, όσο και στο αίτημα των κατοίκων, διαμορφώσαμε την έκταση κατάλληλα, χωρίς να αλλοιώσουμε το φυσικό περιβάλλον, που την περικλείει, και την παραδίδουμε για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής».

Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Ζερβουδάκη, η δημιουργία του ελεύθερου χώρου θα αποσυμφορήσει και την αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση του παραλιακού δρόμου, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

p1

p2

p3

p4

p5