Χανιά: Νέο ρεκόρ νοσηλειών για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων – Γέμισαν οι ΜΕΘ

Χανιά: Νέο ρεκόρ νοσηλειών για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Χανίων – Γέμισαν οι ΜΕΘ

Γέμισαν οι κλίνες της ΜΕΘ covid στο γενικό νοσοκομείο Χανίων ”Άγιος Γεώργιος” και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναπτυχθούν περισσότερες ΜΕΘ προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές ανάγκες λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr,  σε δύο-τρεις ημέρες θα μετατραπούν 6 κλίνες της ΜΕΘ σε κλίνες ΜΕΘ covid μετά τον αυξημένο αριθμό ατόμων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των δύο κλινικών covid.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Χανίων, βρίσκονται 30 άτομα στην κλινική covid ενώ 6 άτομα είναι διασωληνωμένα στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων, έχουν 50 κλίνες ενώ οι δύο ΜΕΘ έχουν συνολικά 6 κλίνες, συνεπώς οι ΜΕΘ covid ασφυκτιούν και κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση τους.  

Η εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης

Συνολικά 142 περιστατικά κορωνοιού εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Τα άτομα που νοσηλεύονται στις κλινικές covid σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού είναι 118 ενώ 24 είναι στις ΜΕΘ covid, τα 21 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένα.

Στο Ρέθυμνο 12 άτομα είναι στο νοσοκομείο με κορωνοιό, εκ των οποίων τα 11 είναι στην κλινική covid και το 1 είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, συνολικά νοσηλεύονται 43 άτομα, 35 από αυτά είναι στην κλινική covid ενώ 8 είναι στις ΜΕΘ covid.

Ταυτόχρονα στο Βενιζέλειο, 48 άτομα είναι στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 40 στην κλινική και 8 στη ΜΕΘ διασωληνωμένα. 

Στον Άγιο Νικόλαο, 3 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο, 2 νοσηλεύονται στην κλινική covid και 1 στη ΜΕΘ covid. 

Σημειώνεται ότι στη Σητεία, Ιεράπετρα και Νεάπολη δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.