Χανιά: Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη

Χανιά: Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θορυβήθηκε από τη χαμηλή ποινή που επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων στον σύζυγό της πριν από 10 περίπου μήνες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε την Δευτέρα (13/3) αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης όσον αφορά την ποινή του συζύγου της Έφης Τσιχλάκη που εν τέλει, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Τον περασμένο Μάιο, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά. Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου.

Το Δικαστήριο έκανε, τότε, αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς. Πάνω σε αυτό το αίτημα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε την Δευτέρα (13/3) αίτηση αναίρεσης, το οποίο και θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr η συνήγορος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη Κλειώ Παπαπαντολέων, “η Εισαγγελία έχει θορυβηθεί για τη χαμηλή ποινή και για αυτό προχώρησε σε αυτή την απόφαση”.

Πλέον, η αίτηση αυτή θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο μέσα στους επόμενους μήνες και αν γίνει δεκτή, θα εκδικαστεί στο μεικτό ορκωτό Εφετείο Χανίων μόνο όμως, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ελαφρυντικού. Όπερ και σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει η ποινή για τον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, καταδίκασε τον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι δικηγόροι υποστήριξης κατηγορίας δεν έχουν λόγο σε αυτή τη διαδικασία. Δικονομικά ωστόσο δεν δύνανται να παρασταθούν.