Χανιά: Μπαίνουν μπάρες στο πάρκινγκ στη Ρεγγίνας για να αυξηθούν τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση

Χανιά: Μπαίνουν μπάρες στο πάρκινγκ στη Ρεγγίνας για να αυξηθούν τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση

Χανιά: Μπαίνουν μπάρες στο πάρκινγκ στη Ρεγγίνας για να αυξηθούν τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση

Στην Δημοτική Επιχείρηση Κύδων ΑΕ θα παραχωρηθεί η χρήση του πάρκινγκ στη Ρεγγίνα, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το πάρκινγκ, ως τώρα ήταν στην κατοχή του Δήμου Χανίων. Με το νέο καθεστώς, αναμένεται στην είσοδο του πάρκινγκ να τοποθετηθούν μπάρες για τον έλεγχο των οχημάτων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με την παραχώρηση θα επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία του πάρκινγκ, με αύξηση εσόδων ανά θέση πάρκινγκ, μέσω του καλύτερου ελέγχου που θα μπορεί να ασκήσει η Κύδων Α.Ε., δημιουργώντας έναν εξειδικευμένο φορέα για τη στάθμευση στα Χανιά.

Από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν ενστάσεις. Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης επισήμανε ότι δεν υπήρξε μελέτη σκοπιμότητας που να εξηγεί επακριβώς, ποιος ο λόγος για την παραχώρηση αυτή και προέβλεψε ότι η απόφαση αυτή θα καταπέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να επιβληθεί ΦΠΑ στο αντίτιμο. Υποστήριξε ότι θα υπάρξει απώλεια εσόδων για τον Δήμο Χανίων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, απαντώντας, επισήμανε ότι το κόστος για τους πολίτες δεν θα αλλάξει, καθώς θεωρείται ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα συνολικά έσοδα, καλύπτοντας την επιβάρυνση από την επιβολή ΦΠΑ. Όσο για τα έσοδα για τον Δήμο Χανίων, τόνισε ότι η Κύδων ΑΕ ούτως ή άλλως αποδίδει τα κέρδη της στον Δήμο Χανίων. Ανέφερε ακόμα, ότι έχει γίνει και συνεννόηση με την Αρχαιολογία για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπενθύμισε ότι πολλές παρατάξεις προεκλογικά μιλούσαν για αναπτυξιακό ρόλο της Κύδων ΑΕ, αλλά τώρα που το βλέπουν μπροστά τους, δεν δείχνουν την ίδια ζέση. Επισήμανε ότι η Κύδων ΑΕ, μέσα σε ένα χρόνο έχει μεταμορφωθεί, Αναρωτήθηκε αν θεωρούν τη λειτουργία του πάρκινγκ ικανοποιητική τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε την ασυδοσία με την οποία, όπως είπε, λειτουργούσε.
“Βάζουμε σε τάξη μια κατάσταση που δεν ήταν ικανοποιητική, και η εισήγησή μας είναι οδηγός και για την λειτουργία των περιφερειακών πάρκινγκ που έρχεται.”

Ο πρόεδρος της Κύδων ΑΕ, Μιχάλης Καλογριδάκης, αναρωτήθηκε αν το δημοτικό συμβούλιο θέλει μια εταιρία που θα διαχειρίζεται απλά ένα πάρκινγκ, ή μια εταιρία που θα αξιοποιεί την περιουσία του Δήμου, που θα μπορεί να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο, κατά τα πρότυπα δημοτικών επιχειρήσεων στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας για την παραχώρηση και τόνισε ότι η όποια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν θα εξετάσει την σκοπιμότητα, αλλά μόνο τη νομιμότητα της απόφασης, απαντώντας στον Γρηγόρη Αρχοντάκη, και μάλιστα έθεσε το θέμα σε ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της δημοτικής αρχής, αλλά και της παράταξης του Γιάννη Σαρρή, με 24 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 2 αποχές.

zarpanews.gr