Χανιά: Μεγάλο «χτύπημα» για τον τουρισμό από τη Νορβηγία – Έρχονται ακυρώσεις σε πακέτα διακοπών

Χανιά: Μεγάλο «χτύπημα» για τον τουρισμό από τη Νορβηγία – Έρχονται ακυρώσεις σε πακέτα διακοπών

Χανιά: Μεγάλο «χτύπημα» για τον τουρισμό από τη Νορβηγία – Έρχονται ακυρώσεις σε πακέτα διακοπών

Δυσάρεστα νέα για τα Χανιά και συνολικά την Κρήτη από τη νορβηγική αγορά, καθώς η συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα ενέταξε τη μεγαλόνησο στο «βαθύ κόκκινο», γεγονός που σημαίνει ότι όσοι Νορβηγοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από διακοπές στο νησί μας θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα – και μάλιστα σε ξενοδοχείο.

Όπως αποκαλύπτει το HANIA.news, η κυβέρνηση της Νορβηγίας αποφάσισε ότι θα γίνουν αλλαγές στους περιορισμούς εισόδου και στις απαιτήσεις καραντίνας για αρκετές περιοχές στη σκανδιναβική περιοχή, αρκετές χώρες στην Ευρώπη και ορισμένες τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών και περιοχών για τις οποίες χορηγήθηκε απαλλαγή για τις 5 Ιουλίου. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 26 Ιουλίου.

Στην ίδια κατηγορία με την Κρήτη εντάχθηκαν και οι Βαλεαρίδες Νήσοι (Ισπανία), ενώ τα Νησιά Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στο «πορτοκαλί», τα Ιόνια Νησιά στο «κόκκινο» (από «πορτοκαλί») και τα Νησιά Νοτίου Αιγαίου επίσης σε «κόκκινο» (από «πορτοκαλί»). Συνολικά η Ελλάδα, ως χώρα, βρίσκεται στο «κόκκινο» (από «πορτοκαλί»).

Υπενθυμίζεται ότι οι Νορβηγοί αποτελούσαν τη δεύτερη εθνικότητα σε αριθμό αφίξεων εξωτερικού το 2019 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, πίσω μόνο από τους Βρετανούς. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το HANIA.news, έχουν ήδη οδηγήσει τουριστικούς πράκτορες στην ακύρωση πακέτων διακοπών που ήταν προγραμματισμένα για περιοχές των Χανίων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό, μια ειδοποίηση μέσω SMS (θα) αποστέλλεται σε άτομα, με τη συνδρομή νορβηγικής κινητής τηλεφωνίας, που διαμένουν στις χώρες που συνεπάγονται αλλαγμένους περιορισμούς εισόδου κατά την άφιξη στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ακόμα και για όσους ταξιδεύουν από μια «πράσινη» χώρα, αλλά κάνουν ενδιάμεση στάση σε μια χώρα με αυστηρότερες απαιτήσεις καραντίνας («πορτοκαλί», «κόκκινο», «σκούρο κόκκινο»), ισχύουν οι κανόνες εισόδου που αφορούν τη χώρα στην οποία σταματούν όταν φτάνουν στη Νορβηγία. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι εάν κάποιος δεν είναι Νορβηγός πολίτης και κάνει ενδιάμεση στάση σε μια χώρα που δεν είναι «πράσινη», δεν έχει το δικαίωμα να εισέλθει στη Νορβηγία!

Ακόμα, η κυβέρνηση της Νορβηγίας συνιστά να μην ταξιδεύουν εκτός των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου / Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για ορισμένες επιλεγμένες χώρες στον κατάλογο τρίτων χωρών της ΕΕ. Οι ταξιδιωτικές συμβουλές σε άλλα μέρη του κόσμου ισχύουν έως τις 10 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, περιορισμοί εισόδου και καραντίνες εισόδου εισάγονται για τις ακόλουθες χώρες από τις 26 Ιουλίου:

Εσθονία, Λιχτενστάιν και Ελβετία (αυτές οι χώρες μετακινούνται από «πράσινο» σε «πορτοκαλί»).

Από τις ακόλουθες χώρες θα πρέπει επίσης όσοι επιστρέφουν να μπαίνουν σε καραντίνα ξενοδοχείων από τις 26 Ιουλίου:

Ολλανδία και Ισπανία (από «κόκκινο» σε «βαθύ κόκκινο»)

Οι ακόλουθες χώρες παραμένουν «πράσινες»:

Βουλγαρία, Γροιλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πόλη του Βατικανού και Αυστρία.

Οι ακόλουθες χώρες εξακολουθούν να είναι «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» ή να μεταβαίνουν από «πορτοκαλί» σε «κόκκινο» (οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για «πορτοκαλί» και «κόκκινο»):

 

«Πορτοκαλί»: Βέλγιο και Γαλλία.

Κόκκινο: Ανδόρα, Νήσοι Φερόες (άλλαξε από «πορτοκαλί»), Ελλάδα (άλλαξε από «πορτοκαλί»), Ιρλανδία (άλλαξε από «πορτοκαλί»), Λουξεμβούργο, Μάλτα (άλλαξε από «πορτοκαλί»), Μονακό (άλλαξε από «πορτοκαλί») και Πορτογαλία.

Οι ακόλουθες χώρες εξακολουθούν να είναι «βαθύ κόκκινο»:

Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τα ακόλουθα νησιά εισάγονται περιορισμοί εισόδου και απαιτήσεις καραντίνας κατά την επιστροφή στη Νορβηγία από τις 26 Ιουλίου:

Κορσική, Γαλλία («κόκκινο»)
Νησιά Βορείου Αιγαίου, Ελλάδα («πορτοκαλί»)
Σαρδηνία, Ιταλία («πορτοκαλί»)
Σικελία, Ιταλία («πορτοκαλί»)

Έτσι, δεν υπάρχουν επιλεγμένα νησιά που παραμένουν «πράσινα» μετά τις 26 Ιουλίου.

Για τα ακόλουθα νησιά, κατά την επιστροφή στη Νορβηγία θα υπάρχει καραντίνα σε ξενοδοχεία από τις 26 Ιουλίου (από «κόκκινο» σε «βαθύ κόκκινο»):

Βαλεαρίδες Νήσοι (Ισπανία)
Κρήτη (Ελλάδα)

Τέλος, τα ακόλουθα νησιά παραμένουν «κόκκινα» ή «πορτοκαλί»:

Αζόρες, Πορτογαλία («κόκκινο»)
Ιόνια Νησιά, Ελλάδα (από «πορτοκαλί» σε «κόκκινο»)
Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία («κόκκινο»)
Μαδέρα, Πορτογαλία («πορτοκαλί»)
Νησιά Νοτίου Αιγαίου, Ελλάδα (από «πορτοκαλί σε κόκκινο»)

Πηγή: HANIA.news