Χανιά: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη δημοτική αγορά (φωτο)

Χανιά: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη δημοτική αγορά (φωτο)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων καθώς σήμερα νωρίς το πρωί ξέσπασε φωτιά στην δημοτική αγορά Χανίων.

Η φωτιά ήταν μεγάλη και οι καπνοί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr, ήταν εμφανείς από μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί και αν δεν την αντιλαμβάνονταν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών θα είχε επεκταθεί πολύ γρήγορα σε όλη την αγορά. Επίσης, υπήρξε… τύχη μέσα στην όλη ατυχία καθώς αν η φωτιά ξεσπούσε το βράδυ ή σε στιγμή που αυτή ήταν κλειστή, θα υπήρχε κίνδυνος για μεγάλη επέκτασή της!

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε από καφενείο στην ανατολική πλευρά της αγοράς και επεκτάθηκε σε τέσσερα μαγαζιά προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
‘Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καφενείου, Γιάννης Σπανουδάκης, “κάναμε κάποιες εργασίες στο μαγαζί, γιατί είμαστε μήνες κλειστά και περιμέναμε να ανοίξουμε αρχές Ιουνίου, ήρθαμε να κάνουμε μία συντήρηση στα μηχανήματα να δούμε τι γίνεται. Ανοίγουμε τον διακόπτη και μετά από λίγα λεπτά, αναβόσβηνε κάτι και ανεβάινω στο πατάρι και είχε αρπάξει φωτιά μία κούτα με χαρτιά που έχω εκεί. Πήρα τους δύο πυροσβεστήρες που έχω για να σβήσω τις κούτες και έβλεπα από δίπλα από το χώρισμα ότι έβγαινε με δύναμη η φωτιά και δεν μπορούσα να την κάνω καλά. Πήραμε και την πυροσβεστική και ήρθαν πολύ γρήγορα τα παιδιά και προς τιμήν τους είναι αυτό. Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς όλα μας τα μηχανήματα, πάθαμε μεγάλες ζημιές. Ακούσαμε και ένα μπαμ με τη φωτιά και τέσσερα μαγαζιά, υπέστησαν ζημιές στον εξοπλισμό, στα μηχανήματα, μέχρι και στα κεραμίδια. Οι πυροσβέστες είπαν ευτυχώς που ήμουν εδώ και αντέδρασα άμεσα γιατί αν ργούσαν πέντε λεπτά ίσως να είχε επεκταθεί η φωτιά σε όλη την αγορά”.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν έξι οχήματα με το ανάλογο προσωπικό. 

Η φωτιά λίγη ώρα αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χάρις στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών, έχοντας αφήσει πίσω της όμως σοβαρές υλικές ζημιές. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με την Αντιδήμαρχο Ελένη Ζερβουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη, τον αντιδήμαρχο Νίκο Χαζηράκη αλλά και τον Παναγιώτης Κλειδαρά πρόεδρο του συλλόγου καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων. 

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς πραγματοποιεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής. 

Δείτε τις φωτογραφίες από το έργο της κατάσβεσης

 

Το εσωτερικό του καφενείου από όπου ξεκίνησε η φωτιά μετά την έκρηξη