Χανιά: Με κάρτα αθλούμενου και συνδρομή πλέον η είσοδος στο Στάδιο Χανίων

Χανιά: Με κάρτα αθλούμενου και συνδρομή πλέον η είσοδος στο Στάδιο Χανίων

Στην απόφαση κάθε ενήλικος αθλούμενος πολίτης να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Χανίων μόνο με την επίδειξη κάρτας αθλούμενου, αλλά και πληρώνοντας συνδρομή, προχώρησε η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, με το μέτρο να τίθενται σε ισχύ από τη 1η Φεβρουαρίου του 2022.

aeweb

Η κάρτα αθλούμενου αφορά αποκλειστικά τους ενήλικες αθλούμενους πολίτες και όχι τους αθλητές ή τους αθλούμενους συλλόγων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΓΓΑ, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με το ΕΑΚ Χανίων.

Για την έκδοση της είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, συνδρομή 5 ευρώ μηνιαίως ή 50 ευρώ ετησίως, γνωμάτευση καρδιολόγου και μια υπεύθυνη δήλωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι το μέτρο αφορά όχι μόνο τις εγκαταστάσεις του στίβου, αλλά και για τα εξωτερικά γήπεδα του μπάσκετ, ενώ όπως διευκρινίζεται από τον ΕΑΚ, μετά από επικοινωνία με το sportcaster.gr, την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί ποιες ομάδες ατόμων δεν θα καταβάλουν συνδρομή όπως για παράδειγμα, φοιτητές, γυμναστές, άτομα με κινητικές δυσκολίες κ.α.. Το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ερχόμενης Δευτέρας 10/1/22.

Επίσης, έχει ήδη τοποθετηθεί κιόσκι στο στάδιο, απ’ όπου θα γίνεται ο έλεγχος στους αθλούμενους πολίτες που θα θέλουν να εισέλθουν στον χώρο για να αθληθούν, ενώ θα υπάρχει και ιδιωτική φύλαξη που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του μέτρου.

Μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση του κόσμου με διανομή σχετικών φυλλαδίων, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Τάκης Σβουράκης στο sportcaster.gr, είναι μια απόφαση που έχει παρθεί εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ τόνισε ότι οι κάτοχοι κάρτας αθλούμενου θα έχουν πρόσβαση στα ανακαινισμένα αποδυτήρια και σε άλλες παροχές.

Μένει να φανεί αν το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Στάδιο Χανίων φέρει αντιδράσεις και… μουρμούρα από τον κόσμο που επιλέγει να αθληθεί στο “Ελένα Βενιζέλου”, καθώς πλέον θα πρέπει να πληρώνει για την γυμναστική του. Πάντως όπως σημειώνει ο κ.Σβουράκης προς το παρόν έχει απόλυτα θετική ανταπόκριση από τον κόσμο.  

Αξίζει να σημειωθεί δε, πως κάρτα αθλούμενου και συνδρομή, ισχύει εδώ και χρόνια στα περισσότερα ΕΑΚ της χώρας, όπως για παράδειγμα στο Ηράκλειο και στο ΕΑΚ Χανίων θεωρούν πως θα βοηθήσει αρκετά στην εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης.

Δείτε τι αναφέρει η σχετική απόφαση του ΕΑΚ Χανίων:

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων αλλά και της παροχής υπηρεσιών σε όλη την αθλητική οικογένεια της πόλης μας, που κάνει χρήση των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. η διοίκηση του κέντρου στις αρχές του νέου έτους και πιο συγκεκριμένα από τη 1η Φεβρουαρίου 2022 θα ενεργοποιήσει μηχανισμό ελέγχου εισόδου όλων των ατόμων για την εγκατάσταση του Εθνικού Σταδίου.

Έτσι, κάθε ενήλικος αθλούμενος πολίτης, υποχρεούται να έχει την προσωπική του κάρτα άθλησης και την οποία θα επιδεικνύει στον αρμόδιο υπάλληλο κάθε φορά που εισέρχεται στον χώρο.

  • Για την έκδοση της θα χρειαστεί:
  • Γνωμάτευση καρδιολόγου
  • Υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον ελεύθερο αθλούμενο
  • Φωτογραφία μικρή για την κάρτα
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού/ Νόσησης / επίδειξη εβδομαδιαίου rapid test
  • Συνδρομή 5 ευρώ μηνιαίως η 50 ευρώ ετησίως

Με την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών μπορείτε να παραλαμβάνετε την προσωπική σας κάρτα αθλούμενου από την γραμματεία του ΕΑΚ Χανίων μεταξύ των ωρών 07:30 – 15:30. τα παραπάνω θα ισχύσουν 1/2/2022.

Υπεύθυνοι υπάλληλοι του ΕΑΚ για ερωτήσεις και πληροφορίες:

Παπανικολάου Χρήστος

Γιαννουλάκη Σταυρούλα

Πληροφορίες στα τηλ. 28210 43188 ή 54882

Με εκτίμηση,

Η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων