Χανιά: Με 2 εκατ. € αγοράζει ο Δήμος Χανίων το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” (φωτο)

Χανιά: Με 2 εκατ. € αγοράζει ο Δήμος Χανίων το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” (φωτο)

Το συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης για τους επόμενους 6 μήνες έως ότου ολοκληρωθούν τα Συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, έκτασης 52 στρεμμάτων, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, παρέδωσε στον δήμαρχο Χανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης καθώς πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών δεκαετιών. Ήταν στρατόπεδο ουσιαστικά ανενεργό, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων αντίστοιχων αποφάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. «Πλέον η ευθύνη περνάει στον Δήμο προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι μελέτες. Εμείς πάντα θα είμαστε αρωγοί ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλους τους Χανιώτες και τους επισκέπτες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους πολίτες που διαμαρτύρονταν έξω από το στρατόπεδο, διαβεβαιώνοντας ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί για πράσινο, χώρο αναψυχής και άθλησης, δεν θα υπάρξει καινούρια δόμηση πάρα μόνο για τη δημιουργία κάποιων μικρών αναψυκτηρίων.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μίλησε για την ικανοποίηση ενός αιτήματος τεσσάρων δεκαετιών, ανέφερε ότι από τη Δευτέρα θα μπουν στον χώρο μηχανήματα του Δήμου για να ξεκινήσουν εργασίες και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη σχετικά με το στρατόπεδο, όπως και τους Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκο Χαρδαλιά. Τόνισε δε ότι ο χώρος θα γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής. «Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγουμε έναν επόμενο καθώς σήμερα το στρατόπεδο παραδίδεται στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε πως «ο Δημοτικός Κήπος έχει ανοίξει και οι Χανιώτες τον χαίρονται. Κάτι τέτοιο θέλω να φανταστούν οι Χανιώτες και για το στρατόπεδο, σε κλίμακα 52 στρεμμάτων». Ο δήμαρχος δήλωσε τέλος «να μην υπάρχει ανησυχία καμία σε σχέση με τις χρήσεις στο στρατόπεδο».

Χανιώτικα νέα