Χανιά: Λύθηκε το μυστήριο με το «ακυβέρνητο» ιστιοπλοϊκό που ξεβράστηκε στην Αγία Μαρίνα (φωτο)

Χανιά: Λύθηκε το μυστήριο με το «ακυβέρνητο» ιστιοπλοϊκό που ξεβράστηκε στην Αγία Μαρίνα (φωτο)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ρυμούλκηση του από την ακτή – Πού θα μεταφερθεί

Το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την περισυλλογή του ιστιοπλοϊκού που είχε ξεβραστεί την περασμένη Τετάρτη σε παραλία της Αγίας Μαρίνας Χανίων.

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε με χρήση γερανού της εταιρείας «Μακρυγιαννάκη» προκειμένου να «τραβήξουν» το σκάφος από την ακτή.

Χανιά: Συναγερμός στο Λιμενικό – Ακυβέρνητο ιστιοφόρο βρέθηκε σε παραλία – Ψάχνουν για τυχόν επιβαίνοντες (φωτο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας ρυμούλκησης το ιστιοπλοϊκό θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Κολυμβαρίου όπου και θα παραμείνει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αποκαλύφθηκε πως βρέθηκε το σκάφος στην Αγία Μαρίνα

Την περασμένη Τετάρτη μεγάλη περιέργεια επικράτησε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την παρουσία ενός άγνωστου σκάφους στην παραλία το οποίο όμως δεν φαίνεται να αναζητούσε κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιήθηκε πριν από περίπου 20 μέρες για την λαθραία μεταφορά μεταναστών. Το σκάφος ενώ βρισκόταν κοντά στο «Κάβο Ντόρο» βρέθηκε σε ανάγκη και εξέπεμψε SOS. Τότε έσπευσε προς συνδρομή ένα εμπορικό πλοίο που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το εμπορικό πλοίο κατάφερε με επιτυχία να περισυλλέξει όλους τους μετανάστες που βρισκόταν πάνω στο σκάφος και από εκεί τους μετέφερε στο λιμάνι του Λαυρίου όπου ανέλαβε η εκεί λιμενική αρχή και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ωστόσο το εμπορικό πλοίο δεν κατόρθωσε να «τραβήξει» μαζί του και το ιστιοπλοϊκό αφήνοντας το ακυβέρνητο στο Αιγαίο. Το λιμενικό σώμα εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα προς τα υπόλοιπα σκάφη για την ύπαρξη του ακυβέρνητου ιστιοπλοϊκού.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνες της μέρες οδήγησαν την περασμένη Τετάρτη το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό στη παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του συγκεκριμένου σκάφους στην ακτή δεν εγκυμονούσε κίνδυνους για ρύπανση των υδάτων ενώ όταν εντοπίστηκε δεν βρέθηκαν επιβάτες.