Χανιά: Λήστεψαν ΑμεΑ για 4 ευρώ μέρα μεσημέρι στη Σπλάντζια (φωτο)

Χανιά: Λήστεψαν ΑμεΑ για 4 ευρώ μέρα μεσημέρι στη Σπλάντζια (φωτο)

Ηλικιωμένο με ειδικές ανάγκες λήστεψαν και κτύπησαν για 4 ευρώ μέρα μεσημέρι άγνωστοι στην περιοχή της Σπλάντζιας! Θύμα της επίθεσης ο 78χρονος κ. Γιάννης Αποστολίδης μόνιμος κάτοικος της Σπλάντζιας που από το 2016 κινείται με βοηθητικό “Π” καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

aeweb

Τον άνθρωπο αυτό λήστεψαν δύο νεαροί σε ένα από τα στενά της περιοχής.

Ο κ. Αποστολίδης μίλησε στα “Χ.ν.” για τα όσα έζησε. «Την περασμένη εβδομάδα στις 3 το μεσημέρι πήγα να περπατήσω με το “Π” προς το λιμάνι. Επιστρέφοντας στη Σήφακα κοντά στην πολυκατοικία των βομβόπληκτων στη γωνία εμφανίζονται δύο νεαροί που φορούσαν μάσκες, μου έβγαλαν μαχαίρι και με στρίμωξαν στα δέντρα που υπάρχουν εκεί. Μου λένε “δώσε μας τα λεφτά σου”. “Δεν έχω λεφτά” τους λέω, “δώστα όλα γιατί θα σε δείρουμε, θα περάσεις κακή μέρα”. “Παιδιά δεν έχω παρά 4 ευρώ, πάρτε τα” τους είπα. Μετά μου λένε “δώσε μας το κινητό σου”. “Δεν έχω κινητό, γέρος άνθρωπος είμαι τι να το κάνω” τους απάντησα και όντως δεν έχω κινητό» περιγράφει τους διαλόγους που είχε με τους ληστές ο 78χρονος.

Στη συνέχεια όμως οι δύο θρασύτατοι ληστές σκλήρυναν τη στάση τους. «Δεν με πίστεψαν και μου ρίχνουν μια στο πρόσωπο πέφτω κάτω γέμισα αίμα στο πρόσωπο. Ή είχαν σιδερογροθιά ή φορούσε κάποιο δακτυλίδι, δεν μπόρεσα να δω. Άρχισα να φωνάζω “βοήθεια – βοήθεια”, με έπιασαν τα κλάματα και το παράπονο γιατί συνέχισαν να με χτυπάνε. Βγήκαν οι γυναίκες από τα σπίτια και τους φώναζαν “ντροπή σας”, κι έφυγαν…».

Ο κ. Αποστολίδης κατέθεσε όσα έζησε στην Αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο, ενώ στη συνέχεια αναζητήθηκαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών μέσα από τα συστήματα καμερών που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.

Χανιώτικα νέα