Χανιά: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ γέμισε καπνούς εν κινήσει και εκκενώθηκε

Χανιά: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ γέμισε καπνούς εν κινήσει και εκκενώθηκε

Χανιά: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ γέμισε καπνούς εν κινήσει και εκκενώθηκε
explore Chania

Καταγγελία αναγνώστη οτι ξαφνικά το δάπεδο ζεστάθηκε και από το λεωφορείο έβγαιναν καπνοί

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι του πρώην δήμου Μουσούρων στον Πλατανιά με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ καταγγέλοντας οτι το λεωφορειο στο οποίο καθημερινά επιβιβάζονται κάτοικοι αλλά και ανήλικοι μαθητές είναι ακατάλληλο για την ασφαλή μεταφορά τους ενώ και τα δρομολόγια ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Όπως κατήγγειλε αναγνώστης στο Flashnews.gr το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο, συνδέοντας τα χωριά Φουρνές – Σκινές – Χλιαρό – Θέρισσο – Μεσκλά – Ζούρβα – Λάκκοι – Σκορδαλού – Καράνου – Ορθούνι – Ομαλός, και σε ένα οδικό δίκτυο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την θεομηνία του Φεβρουαρίου, έχει υποστεί βλάβη δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες, (την περασμένη Τετάρτη και σήμερα) ενώ ο οδηγός αναγκάστηκε να εκκενώσει το όχημα, στο οποίο βρίσκονταν και μαθητές καθώς από το δάπεδο έβγαιναν καπνοί.

Οι κάτοικοι των χωριών αυτών και γονείς που καθημερινά εμπιστεύτονται την μεταφορά των παιδιών τους με το λεωφορείο, επισημαίνουν οτι η μετακίνηση δεν είναι ασφαλής ενώ ακόμα και η δομή του δρομολογίου είναι τέτοια που ταλαιπωρεί τους επιβάτες, οι οποίοι για μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων περνούν πάνω από μια ώρα σε ένα κατάμεστο από κόσμο λεωφορείο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για αυτήν την κατάσταση και ζητούν εκτός από την αναπροσαρμογή των δρομολογίων, τουλάχιστον άμεσα να μπει νέο λεωφορείο που να εκτελεί το δρομολόγιο ώστε αν μη τι άλλο, να μην νιώθουν οι επιβάτες οτι κινδυνεύει η ζωή τους.
Δείτε τα όσα διηγείται αναγνώστης του Flashnews.gr για το επίμαχο δρομολόγιο

Σήμερα το πρωί, όπως κάθε μέρα, 7 παρά 5 ήμουν στην διασταύρωση από το χωριό μου Σκορδαού (που μετά τις καταστροφικής πλημμύρες του Φεβρουαρίου, το ΚΤΕΛ Χανίων, το έχει διαγράψει εντελώς από τα δρομολόγια του) για να πάρω το mini bus σχολικού τύπου, που πάει μέχρι τα Χανιά αφού πρώτα αφήσει τα παιδιά στα σχολεία τους. Πάμε Λάκκους, παίρνουμε τα παιδιά και τρεις επιβάτες, το ίδιο και στα Καράνου – επιβιβάζονται παιδιά και δυο επιβάτες. Τότε το λεωφορείο γεμίζει και όλο απορία ρωτώ τα παιδιά από το Ορθούνι, που θα μπουν; Εδώ μου λένε. Φτάνουμε στο Ορθούνι και παίρνουμε 7 παιδια του Γυμνασίου – Λυκείου, όρθια (πιστεύω να έχετε κατέβει τον δρόμο από Καράνου – Ορθούνι – Χλιαρό), αυτό ειπτρέπεται απλώς ρωτώ δεν ξέρω.

Συνεχίζουμε αφήνουμε τα παιδια΄του δημοτικού στο Σκινέ, γυρίζουμε στην πλατεία του Σκινέ, παίρνουμε και άλλα όρθια παιδια για τον Αλικιανό και επιβάτες και συνεχίζουμε έτσι (όλα νόμιμα μέχρι τώρα έτσι). Αφήνουμε τα παιδιά στον Αλικιανό και φτάνουμε στην γέφυρα του Αλικιανού επιβάτες και παιδιά για τα ΕΠΑΛ στα Χανιά. Εκεί ξαφνικά αντί για Χανιά βλέπω και πάμε Φουρνέ.Τι γίνεται παιδιά λέω, μου λένε πάμε Φουρνέ και από εκεί πάλι στο Δημοτικό στο Σκινέ κτλ. Ξέρετε τι ώρα έφτασα στην Αγιά, στην δουλειά μου από τα Σκορδαλού που έφυγα 7 το πρωί; Στις 8:30 ούτε στο Ρέθυμνο να πήγαινα.
Αισθάνομαι σαν πολίτης γ’κατηγορίας σημειώνει αναγνώστης, γιατί μένω σε ένα ορεινό χωριό των Χανίων.

flashnews.gr