Χανιά: Λακκούβες – παγίδες για ανυποψίαστους πεζού στο κέντρο της πόλης (φωτο)

Χανιά: Λακκούβες – παγίδες για ανυποψίαστους πεζού στο κέντρο της πόλης (φωτο)

Χανιά: Λακκούβες – παγίδες για ανυποψίαστους πεζού στο κέντρο της πόλης (φωτο)

Περιλαίμιο, νάρθηκα για το αριστερό χέρι και επιγονατίδα για το γόνατο, ήταν το αποτέλεσμα μιας πτώσης σε λακκούβα στη Σπλάντζια για την ηλικιωμένη κα Ελπίδα Λιλικάκη.

Για αυτήν αλλά και για πολλούς ηλικιωμένους, το κέντρο των Χανίων αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της παλιάς πόλης είναι αδιάβατο εξαιτίας της κακής κατάστασης και ελλιπούς συντήρησης πεζοδρομίων, πεζόδρομων και του οδικού δικτύου.

Το τμήμα της πόλης όπου λογικά θα έπρεπε -λόγω των πολλών πεζοδρομήσεων- να είναι το πιο φιλικό για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα είναι σε πολλά σημεία σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Λιλικάκη έπεσε σε λακκούβα στη Σπλάντζια και χρειάσθηκε να μεταφερθεί με νοσοκομειακό στο Νοσοκομείο και να παραμείνει εκεί για πάνω από 4 ώρες προκειμένου να τις γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις, να της τοποθετηθεί νάρθηκας και περιλαίμιο.

«Η πλατεία Μαρκοπούλου είναι “σουρωτήρι”. Το πεζοδρόμιο σε άθλια κατάσταση, σε κάποια σημεία έβγαλαν κάτι στύλους έμειναν τα σίδερα! Στην άσφαλτο όλη είναι σε απαράδεκτη κατάσταση» μας λέει η γυναίκα.

Η ίδια που μένει στην περιοχή της Σπλάντζιας είναι απογοητευμένη από την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά. «Δεν μπορείς να κινηθείς γύρω από την πλατεία γιατί έχουν φύγει όλα τα πλακάκια από διάφορα σημεία. Αν δε μπεις και στα στενά τα ίδια και χειρότερα! Μα και εμείς πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη δεν δικαιούμαστε ανθρωπινούς πεζόδρομους;» αναρωτιέται. Μια απλή πτώση από το πέσιμο έχει φέρει την κ. Λιλικάκη σε δύσκολη κατάσταση, αφού θα πρέπει να κάνει μια σειρά από εξετάσεις κάτι που απαιτεί αντοχές και ανθρώπους να την στηρίζουν.

Χανιά: Λακκούβες - παγίδες για ανυποψίαστους πεζού στο κέντρο της πόλης (φωτο)

haniotika-nea.gr