Χανιά: Ξανθουδάκης για τους δραπέτες: Ήταν μία ατυχής στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ.

Χανιά: Ξανθουδάκης για τους δραπέτες: Ήταν μία ατυχής στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ.

“Ήταν μία κακή, ατυχής στιγμή για τους συναδέλφους μου” τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης έξω από το δικαστικό Μέγαρο, όπου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι 3 από τους 5 ποινικούς που δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων τα ξημερώματα της Δευτέρας (δείτε εδώ).

“Θέλω να πω πως όταν κάνουμε μία δουλειά και με το παραπάνω είμαστε πάνω στο καθήκον μας προσηλωμένοι. Ήταν μία ατυχής στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθουδάκης.

“Παρά ταύτα, τα αντανακλαστικά, η εμπειρία μας και με τον επαγγελματισμό μας, σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα, σε λιγότερο από 12 ώρες, έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη οι 3 από τους 5.

Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αισιόδοξοι και σαν πολίτες των Χανίων -θέλω να τους καθησυχάσω – ότι η ΕΛΑΣ δουλεύει. Θα συλληφθούν και οι άλλοι δύο πολύ σύντομα σας το λέω με υπευθυνότητα και με τη βαρύτητα όλων των λόγων μου. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Θέλω να καθησυχάσω την τοπική κοινωνία των Χανίων, δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να αμαυρωθεί για μία ατυχής στιγμή… Δουλεύουμε παραπάνω από το προβλεπόμενο. Δεν θέλω ούτε να δικαιολογηθώ, αλλά τα τελευταία χρόνια ξέρετε τι γίνεται με την πανδημία, ξέρετε τι έχει συμβεί με την ΕΛΑΣ, παντού πρώτοι!

Όλοι έχουμε στραφεί από το πρώτο λεπτό που έγινε η απόδραση από τους ποινικούς, τους σκληρούς κακοποιούς. Ο καθένας έχει σκοτώσει δύο τρεις” επεσήμανε.

Θέλω όμως να καταγγείλω και ένα άλλο περιστατικό. Δεν δύναται να ταξιδεύουν κρατούμενοι με συναδέλφους μου από Αθήνα, ή από εδώ προς Αθήνα και να μην παραλαμβάνει η φυλακή μετά τις 2μιση, 3 το μεσημέρι με το σκεπτικό ότι δεν δουλεύουνε ή ότι δεν παραλαμβάνουνε και υπάρχει κάποιος κώδικας. Δεν πετάω καμία μομφή όμως δεν θα αφήσουμε άλλη φορά να ξανά συμβεί αυτό σε κανέναν συνάδελφό μας.

Αν είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, δεν θα υπήρχε αυτό το μπάχαλο. Ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τέλος τα παιχνίδια στην Ελληνική Αστυνομία” δήλωσε ο κ. Ξανθουδάκης.

Δείτε την δήλωσή του:

zarpanews.gr