Χανιά: Απόδραση πέντε κρατουμένων από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων

Χανιά: Απόδραση πέντε κρατουμένων από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής όταν 5 ποινικοί κρατούμενοι απέδρασαν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν είναι αλβανικής καταγωγής και ο πέμπτος είναι πακιστανικής καταγωγής.

Απόδραση στα Χανιά: Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες – Σαρωτικοί έλεγχοι σε λιμάνια και αεροδρόμια (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες του οι κρατούμενοι είχαν έρθει στην Κρήτη με μεταγωγή από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου για να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης της Αγυιάς για να εκτίσουν την ποινή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για βαρυποινίτες, καθώς ο Πακιστανός έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, οι δυο Αλβανοί για ληστείες και οι άλλοι δύο για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να είχαν βρεθεί και στο παρελθόν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και να τους ήταν γνωστά τα “κατατόπια”. 

Στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων βρίσκονταν προσωρινά καθώς το σαββατοκύριακο οι φυλακές της Αγυιάς δεν δέχονται κρατούμενους από μεταγωγές.

Πηγές που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε κρατούμενοι αναμενόταν να μεταφερθούν στις φυλακές της Αγυιάς το πρωί της Δευτέρας.

Τα στοιχεία των κρατούμενων που απέδρασαν θα δοθούν στα σημεία εξόδου από το νησί, λιμάνια, αεροδρόμια ώστε οι δραπέτες να μην μπορέσουν να διαφύγουν.

Για τον εντοπισμό τους έχει κινητοποιηθεί το σύνολο της ΕΛΑΣ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια του νησιού.