Χανιά: Κλείνουν για τα οχήματα η Ακτή Μιαούλη και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία στη Σπλάντζια!

Χανιά: Κλείνουν για τα οχήματα η Ακτή Μιαούλη και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία στη Σπλάντζια!

Χανιά: Κλείνουν για τα οχήματα η Ακτή Μιαούλη και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία στη Σπλάντζια!

Απόφαση… ανάσα από τον Δήμο Χανίων για την περιοχή του Κουμ Καπί και συγκεκριμένα την ανατολική πλευρά της Ακτής Μιαούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αναμένεται να κλείσουν τον δρόμο στο παραλιακό μέτωπο, απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων.

Σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες, θα επιτραπεί μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα η διέλευση των οχημάτων τροφοδοσίας και κατόπιν ο δρόμος θα κλείνει με ειδικές μπάρες, οι οποίες θα μπορούν να πέσουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, ώστε να διέλθει ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα ή περιπολικό.

Ο Δήμος, μαζί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προχωρούν σε αυτή την κίνηση, καθώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για κατοίκους και επιχειρηματίες. Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες αράζουν πάνω στο πεζοδρόμιο, κλείνουν ράμπες ΑμεΑ, εμποδίζουν τη διέλευση ποδηλάτων και πεζών…

Χαρακτηριστικό μάλιστα περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν καταστηματάρχης ζήτησε από ομάδα μοτοσικλετιστών να κατεβάσουν τα δίκυκλά τους από το πεζοδρόμιο που ήταν παρατεταγμένα και αυτοί τα έβαλαν στον δρόμο μπροστά από το μαγαζί του. Αποτέλεσμα; Να κληθεί η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα!

Όλα αυτά τα φαινόμενα, περισσότερο ανευθυνότητας απέναντι στους συμπολίτες, και όχι τόσο παραβατικότητας ως προς τον ΚΟΚ, αναμένεται να πάρουν τέλος, καθώς θα απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων από το θέατρο “Δημ. Βλησίδης” στη συμβολή των οδών Μαριδάκη και Αγίας Λαύρας έως και την οδό Σπάρτης.

akti miaouli

Ευχή όλων βέβαια είναι να προχωρήσει η δημοτική Αρχή σε αυτό που έχει δεσμευτεί, στην εφαρμογή δηλαδή της πρότασης Τσακαλάκη, που κέρδισε και το σχετικό βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε γίνει το 2013.

Εκτός όμως του Κουμ Καπί, αλλαγές αναμένονται και στην περιοχή της Σπλάντζιας.

Στην συνεδρίασή της το πρωί της Παρασκευής, η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στους δρόμους πέριξ της πλατείας, αλλά και του Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου.

Ειδικότερα, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ για τους δρόμους γύρω από τν πλατεία 1821, την Ρούσου Βουρδουμπά και την 1η πάροδο Επισκόπου Καλίστου.

Και πάλι σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες θα αποφασιστούν οι ώρες τροφοδοσίας των μαγαζιών και κατόπιν οι δρόμοι θα κλείνουν.

splantzia

Parakritika.gr