Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση λόγω κρουσμάτων! Πέντε τα επιβεβαιωμένα, μπορεί να φτάσουν και τα 30

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση λόγω κρουσμάτων! Πέντε τα επιβεβαιωμένα, μπορεί να φτάσουν και τα 30

Αγωνία επικρατεί στις οικογένειες δεκάδων παιδιών στα Χανιά, που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση της πόλης, μετά την πληροφορία για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών.

Χανιά: Έκλεισε η Τσικιμπούμ μετά τα κρούσματα – Αποχωρούν μαζικά τα παιδιά (φωτο)

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανέρχεται μέχρι αυτή την ώρα στον αριθμό πέντε (5) όμως οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος φθάνοντας ενδεχομένως και τα 30 θετικά κρούσματα.

Πέραν από τα παιδιά που έχουν βγει θετικά, υπάρχουν και μέλη του προσωπικού της εγκατάστασης, που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Στον τοπικό ΕΟΔΥ, έχει σημάνει συναγερμός και κλιμάκιο του οργανισμού, θα βρεθεί τις επόμενες ώρες στους χώρους της κατασκήνωσης, προκειμένου να διενεργήσει ατομικούς ελέγχους στα 220 φιλοξενούμενα παιδιά, τους εργαζόμενους και την διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Από την πλευρά των ιδιοκτητών της επιχείρησης, δεν έχει υπάρξει μέχρι αυτή την ώρα κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο πληροφορίες που φθάνουν στην διάθεση του kriti360.gr, αναφέρουν ότι έχει ληφθεί η απόφαση, η εγκατάσταση να κλείσει, να απολυμανθεί – όπως προβλέπεται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα – ενώ στην συνέχεια, θα λειτουργήσει εκ νέου, δεχόμενη παιδιά στα οποία ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί πιστοποιημένος διαγνωστικός έλεγχος για τον κορωνοϊό.