Χανιά: Καθαρισμός και στρώσιμο ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο

Χανιά: Καθαρισμός και στρώσιμο ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο

Εργασίες καθαρισμού, σάρωσης και οριοθέτησης στο παραλιακό μέτωπο, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες με μέριμνα του Δήμου Χανίων, ενόψει της προετοιμασίας για την καλοκαιρινή περίοδο. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου, έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο στη Νέα Χώρα, τη Χρυσή Ακτή και τους Αγίους Αποστόλους, ενώ έχει προγραμματιστεί οι εργασίες να συνεχιστούν από το Ακρωτήρι έως και την Αγία Μαρίνα.

Κατά την τέλεση των εργασιών στη μεγάλη παραλία της Χρυσής Ακτής, στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Τσουπάκης και Αντώνης Βαρδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου, Κώστας Τσισμενάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, στο περιθώριο της αυτοψίας, δήλωσε: «έχουμε ήδη ξεκινήσει ως Δήμος Χανίων την προετοιμασία για την καλοκαιρινή σεζόν και την επαναλειτουργία της οικονομίας, όχι μόνο στις ακτές, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου. Με καθημερινές παρεμβάσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού στον δημόσιο χώρο, βελτιώνουμε την λειτουργικότητα και προσβασιμότητα για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Η εικόνα της πόλης μας βελτιώνεται, με σταθερά βήματα».

Εκτός από τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στις ακτές, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε πως, εκτός από τα εξειδικευμένα μηχανήματα που πραγματοποιούν τις παρεμβάσεις σάρωσης και ευπρεπισμού των παραλιών, «σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες από συνεργεία καθαρισμού για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά στο παραλιακό μέτωπο, ενώ με τον φετινό σχεδιασμό οι παραλίες του Δήμου Χανίων θα έχουν πολύ καλύτερη εικόνα, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων θα φροντίσει να μπουν επιπλέον τουαλέτες και αποδυτήρια στις παραλίες, καθώς και διπλά καλαθάκια απορριμάτων και ανακύκλωσης, για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

1

2

3

4

5