Χανιά: Κατά των διοδίων οι Αποκορωνιώτες – Ο νέος ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ελεύθερος και ασφαλής

Χανιά: Κατά των διοδίων οι Αποκορωνιώτες – Ο νέος ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ελεύθερος και ασφαλής

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Δευτέρα 30-8-2021 με μοναδικό θέμα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα του νέου ΒΟΑΚ που θα διασχίζει τον Αποκόρωνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την αναγκαιότητα το Δ.Σ να γινόταν δια ζώσης σε κάποιο ανοικτό χώρο π.χ. θέατρο Μαχαιρών ή Εμπρόσνερου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της:

“Τονίσαμε ότι πρέπει να εισακουστούν οι προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων στα Δράμια και να εγκριθεί η παλιά μελέτη που ομόφωνα είχε περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο και προέβλεπε να μεταφερθεί ο νέος ΒΟΑΚ 600 μέτρα πιο νότια.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ακυρώθηκε η καθολικής αποδοχής παλιά μελέτη και γιατί πληρώθηκε νέα.

Για τις Καλύβες προτείναμε την δημιουργία υπόγειας σήραγγας μακριά από τον οικισμό και σε ευθεία από το τούνελ Απτέρων ώστε ο νέος δρόμος να μην εφάπτεται με αυλές και κατοικίες λαϊκών οικογενειών, ούτε να αχρηστευτούν χωράφια υψηλής παραγωγικότητας.
Ταχθήκαμε κατά των διοδίων για πολλοστή φορά.

Καταθέσαμε το σχετικό ψήφισμα το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αποτελώντας πλέον απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι είναι παράλογο να πληρώνει ο Αποκορωνιώτικος λαός (που ο μισθός του τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας), δισεκατομμύρια για τέλη κυκλοφορίας, φόρο στα καύσιμα, και ταυτόχρονα διόδια, για να θησαυρίζουν μονοπώλια ντόπια και ξένα.

Ούτε θεωρούμε λύση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον φονικό δρόμο καρμανιόλα- παλιό ΒΟΑΚ οι βιοπαλαιστές συντοπίτες μας και τα παιδιά τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Στην Βουλή ο κ. υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε κυνικά ότι για να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα χρειαστεί να τοποθετηθούν σε αυτόν διόδια.

Ο νέος ΒΟΑΚ έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια γιατί ο υφιστάμενος δρόμος δεν πληροί τις σύγχρονες προδιάγραφες για ασφαλή οδήγηση με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά τροχαία ατυχήματα με θύματα αθώους ανθρώπους.

Αν επιβληθούν διόδια, οι Αποκορονιώτες θα πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα για να μεταβούν στο νοσοκομείο Χανίων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις τράπεζες ή στην εργασία τους δεδομένου ότι πολλοί εργάζονται στα Χανιά, αλλά έχουν επιλέξει από αγάπη για τον τόπο τους να μένουν στα χωριά τους δίνοντάς τους ζωή.

Ο νέος ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ελεύθερος, χωρίς διόδια, ασφαλής, για να εξυπηρετείται ο λαός ο οποίος πληρώνει φόρους πολλών δισεκατομμυρίων στα τέλη κυκλοφορίας, στον φόρο καυσίμων κλπ.

Το δημοτικό συμβούλιο τοποθετείται ξεκάθαρα κατά των διοδίων, και απαιτεί από την κυβέρνηση να κατασκευαστεί ο νέος ΒΟΑΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό και κοινοτικούς πόρους, ώστε να έχουμε ένα δημόσιο, σύγχρονο, ασφαλή, δωρεάν Οδικό Άξονα από την Κίσσαμο ως την Σητεία”.

zarpanews.gr