Χανιά: Καλούν σε γραπτές εξηγήσεις την γιατρό που «έριχνε πόρτες» σε ανεμβολίαστους στα Επείγοντα

Χανιά: Καλούν σε γραπτές εξηγήσεις την γιατρό που «έριχνε πόρτες» σε ανεμβολίαστους στα Επείγοντα

Εντοπίστηκε και καλείται σε γραπτή απολογία, η γιατρός που ευθύνεται για τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που αφορούν πολίτες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν από γιατρό επειδή ήταν ανεμβολίαστοι (ΕΔΩ ).

Χανιά: Απίστευτη καταγγελία για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου – Δεν την εξέτασαν επειδή ήταν ανεμβολίαστη

Η ανάδειξη των περιστατικών από το zarpanews.gr κινητοποίησε άμεσα την διοίκηση του ιδρύματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η γιατρός που χειρίστηκε και τα δύο περιστατικά είναι η ίδια. Για το θέμα ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, έχει λάβει έγγραφη καταγγελία και έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας το γραφείο δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών δημόσιας υγείας αλλά και τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός έχει παραβιάσει όλες τις σχετικές οδηγίες της διοίκησης και την σχετική ΚΥΑ.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο κ. Μπέας ζητά δημόσια συγνώμη για το περιστατικό και απευθυνόμενος στους πολίτες εξηγεί πως επειδή το ΤΕΠ δέχεται μεγάλη πίεση και αυξημένη νοσηρότητα, η διοίκηση ζητά συγνώμη εάν κάποιος δεν εξυπηρετηθεί σωστά, σημειώνοντας πως «οι πόρτες της διοίκησης είναι πάντα ανοικτές για τους ασθενείς».

zarpanews.gr