Χανιά: Ιερόσυλοι έκλεψαν Ιερά σκεύη από εκκλησία

Χανιά: Ιερόσυλοι έκλεψαν Ιερά σκεύη από εκκλησία

Ιερόσυλοι διέρρηξαν την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κίσαμο, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας sadentrepesai.blogspot.com.

Η εκκλησία βρίσκεται στην παραλία του Τελωνείου και κάποιος ή κάποιοι έκλεψαν χθες ιερά σκεύη του. Κάτοικοι αλλά και ο εφημέριος της εκκλησίας παπά Μανώλης Μπαργωτάκης κατάγγειλαν την κλοπή αυτή στην αστυνομία.

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στον πολυσύχναστο παράλληλο δρόμο του παλιού τελωνείου, είναι πάντα ανοικτό, επισκέψιμο από τους τουρίστες.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι άνδρες του Α.Τ Κισάμου, οι οποίοι έλαβαν και αποτυπώματα απο τον χώρο.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Flashnews.gr, η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί με τον θύτη να είναι ένας αλλοδαπός άνδρας που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάστηκαν χθες (01.10.2021) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, ακόμη μια υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό και μια απόπειρα κλοπής σε οικία για τις οποίες, κατηγορείται αλλοδαπός που συνελήφθη για κλοπή χθες (01.10.2021) στην Κίσσαμο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη χθες (01.10.2021) σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου για κλοπή οικίας, είχε προβεί στη διάπραξη ακόμα μιας κλοπής σε Ιερό Ναό νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαιρώντας εκκλησιαστικά είδη και μια απόπειρα κλοπής σε οικία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.