Χανιά: Η πρώτη ανοιχτή λειτουργία σήμερα στη Μητρόπολη (φωτο)

Χανιά: Η πρώτη ανοιχτή λειτουργία σήμερα στη Μητρόπολη (φωτο)

Χανιά: Η πρώτη ανοιχτή λειτουργία σήμερα στη Μητρόπολη (φωτο)

Η πρώτη θεία λειτουργία με ανοιχτές τις πύλες προς τους πιστούς μέτα την άρση των απαγορεύσεων, τελέστη σήμερα το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Χανίων.

Η είκονα ήταν τελείως εναρμονισμένη στα μέτρα προστασίας έναντι του covid19.

Μέσα στον ναό, υπήρχαν καρέκλες τοποθετημένες σε απόσταση μεταξύ τους, κάποια στασίδια λόγω της εγγύτητας των καθισμάτων ήταν κλειστά με κορδέλα ενώ και οι πιστοί που παρευρίσκονταν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας τηρώντας τις αποστάσεις.

Μάλιστα, υπήρξαν και στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, δυο τρία άτομα που άκουγαν τη θεία λειτουργία έξω από τα μεγάφωνα.

eklisia arsi metron 5

eklisia arsi metron 3

eklisia arsi metron 4

eklisia arsi metron 2

eklisia arsi metron 1

eklisia arsi metron 7

Επιπλέον λειτουργίες για τους πιστούς από τη Μητρόπολη

Στο πλαίσιο της σημερινής λειτουργίας, ανακοινώθηκε από τον ιερέα ότι κάθε Τετάρτη βράδυ θα τελείται νυχτερινή θεία λειτουργία (με εξαίρεση τις Τετάρτες που προηγούνται ημερών δεσποτικών ή ημέρες εορτής αγίων. Για παράδειγμα την επόμενη και τη μεθεπόμενη Τετάρτη το βράδυ δεν θα τελεστεί λειτουργία καθώς την επόμενη Πέμπτη είναι η εορτή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και Ελένης και τη μεθεπόμενη Πέμπτη είναι της Αναλήψεως)

Επίσης από αύριο θα τελείται 40λείτουργο μέχρι περίπου τέλος Ιουνίου, ενώ τις Τετάρτες το απόγευμα θα τελείται το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Flashnews.gr