Χανιά: Η ποινή που επιβλήθηκε στον 74χρονο που εισέβαλε σε καφετέρια

Χανιά: Η ποινή που επιβλήθηκε στον 74χρονο που εισέβαλε σε καφετέρια

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για όσα προκάλεσε -Εκτιμήθηκε ο πρότερος έντιμος βίος.

Δικάστηκε στο Τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο 74χρονος που κατηγορείται ότι εισέβαλε με το αυτοκίνητο του σε καφετέρια κοντά στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν ήταν για σωματικές βλάβες και για επικίνδυνη οδήγηση.

Χανιά: Καρέ – καρέ η στιγμή που αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέφτει σε πελάτες καφέ (video)

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 74χρονος είναι ένοχος για τις σωματικές βλάβες (για τις τρεις από τις 4 περιπτώσεις) και για επικίνδυνη οδήγηση. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 14 μηνών για την επικίνδυνη οδήγηση και 12 μήνες (4 για κάθε άτομο που τραυματίστηκε) για σωματικές βλάβες με τριετή αναστολή, υπό τον όρο αφαίρεσης διπλώματος για 8 μήνες. Επιπλέον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ο 74χρονος δεν επιτρέπεται να οδηγήσει αλλιώς θα αναιρεθεί η αναστέλλουσα δύναμη της ποινής. Ο 74χρονος μετά την επιβολή της ποινής από το δικαστήριο άσκησε έφεση.

Νωρίτερα κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε ότι ακολούθησε τη συγκεκριμένη πορεία. Τόνισε ότι το αυτοκίνητο ενδεχομένως να είχε πρόβλημα. Επεσήμανε ότι έχασε τον καθρέφτη και δεν είχε τον έλεγχο. Με το αυτοκίνητο εν κινήσει, η μόνη ελπίδα του, τόνισε, ήταν να πέσει σε ένα σταματημένο αυτοκίνητο ώστε να ανακόψει την πορεία του. Παραδέχτηκε το λάθος του και τόνισε ότι “ευτυχώς κανείς άνθρωπος δεν έπαθε κακό. Με ενημέρωσαν τα παιδιά μου. Ειλικρινά λυπάμαι. Είμαι 74 ετών δεν ήθελα να μου συμβεί τώρα”.

Πριν τις καταθέσεις μαρτύρων, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ανέφερε ότι “δεν υπήρχε δόλος στην ενέργεια του. Κόλλησε το γκάζι. Εξ αμέλειας ήταν η κατάσταση. Ουδείς δόλος εκ μέρους του κατηγορούμενου”.

Επίσης τονίστηκε ότι έχει κατατεθεί αίτημα στην πολεοδομία εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισης και ζητείται απάντηση αν υφίσταται χαρακτηρισμένος πολεοδομικά ο πεζόδρομος που έγινε το συμβάν. Αν ο δρόμος είναι ήπιας ή ελεγχόμενης κυκλοφορίας ή πεζόδρομος.

Για το συμβάν κατέθεσαν μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας μια εργαζόμενη που δούλευε στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης, και δύο θαμώνες, γυναίκες 68 και 45 ετών. Οι δύο τελευταίες περιέγραψαν το περιστατικό και την άσχημη εμπειρία που βίωσαν και ζήτησαν την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου. Αντίθετα, η 23χρονη εργαζόμενη ζήτησε να μη διωχθεί ο 72χρονος. Επίσης κατέθεσε και μια περαστική μαρτυς που έτυχε να δει το συμβάν.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου επεσήμανε στη δική της κατάθεση ότι ο άντρας της, με τον οποίο είναι παντρεμένη 46 χρόνια είναι καλός οδηγός και ότι πιστεύει πως το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα. Τον χαρακτήρισε υποδειγματικό σύζυγο και ότι ουδέποτε έχει ξαναπάει σε δικαστήριο. Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Μετά τις καταθέσεις, ο Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του κατηγορούμενου χωρίς να αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Ο Εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 15 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση και 24 μήνες για τις σωματικές βλάβες.

flashnews.gr