Χανιά: Η μάνα μας που γέννησε και μεγάλωσε 7 παιδιά ορφανά μέσα στη φτώχια, πέθανε μόνη και αβοήθητη στην κλινική covid

Χανιά: Η μάνα μας που γέννησε και μεγάλωσε 7 παιδιά ορφανά μέσα στη φτώχια, πέθανε μόνη και αβοήθητη στην κλινική covid

Μια επιστολή που προκαλεί φρίκη στον αναγνώστη και πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τις συνθήκες διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το τελευταίο δίμηνο με τους θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία να έχουν φτάσει τους 76 (σε σχέση με 87 ολόκληρο το 2021) έλαβε και δημοσιεύει το zarpanews.gr.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στην διάθεση του zarpanews.gr για κάθε ενδιαφερόμενο.

Γράφει η καταγγέλλουσα:

«Καλησπέρα σας,

Με λύπη διαβάζω πως τον Γολγοθά που ανέβηκε  προ καιρού η οικογένειά μου, τον διανύουν και άλλοι συνάνθρωποι μας.

Εκτός από την κατάσταση που επικρατεί στις κλινικές covid (για την οποία δυστυχώς, πέρα από το ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι να σηκώνουν τα τηλέφωνα, δεν ξέρω κάτι άλλο γιατί η μητέρα μας ήταν με άνοια και δεν επικοινωνούσαμε. Νοσηλεύθηκε εκεί για λίγες μέρες και πέθανε τον Φεβρουάριο του 2022), πρέπει να ασχοληθείτε και με την κατάσταση που επικρατεί στη Β Παθολογική.

Στην περίπτωσή μας, παρουσιάστηκε κρούσμα αρχή Φεβρουαρίου σε ασθενή της κλινικής.  Τι έκαναν; Μετέφεραν τον ασθενή σε κλινική covid, έκλεισαν το θάλαμο για απολύμανση και έκαναν το εξής τραγικό…

Μοίρασαν τους υπόλοιπους ασθενείς του θαλάμου σε άλλα δωμάτια (!). Θα μου πείτε σίγουρα θα τους έκαναν μοριακό πριν και θα βγήκαν αρνητικοί…. Έλα όμως που τις επόμενες ημέρες έβγαιναν θετικοί. Και ακολουθούσε η ίδια τακτική. Έστελναν τον ένα σε κλινική covid και τους υπόλοιπους τους μοίραζαν.

Χωρίς να μας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει μας έβγαζαν έξω και έβαζαν κρυφά την απολυμαντική εταιρεία μέσα για απολύμανση…

Ακόμα και ένα παιδί ξέρει πως κάποιος  που έχει κολλήσει τον ιό, σήμερα μπορεί να βγει αρνητικός και αύριο θετικός.

Αποτέλεσμα; Μέσα σε 5 μέρες όλοι οι ασθενείς και οι συνοδοί τους είχαμε κολλήσει covid. (Δύο από τις αδερφές μου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κινδύνευσε η ζωή τους).

Η μάνα μας που γέννησε 7 παιδιά και τα περισσότερα μας μεγάλωσε ορφανά μέσα σε φτώχια, πέθανε μόνη και αβοήθητη σε κλινική covid. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι  πέρασε εκεί μέσα, αν σε ανθρώπους που έχουν συνείδηση φέρονται έτσι, πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί.

Δυστυχώς όπως έμαθα στη Β Παθολογική συνέβη ξανά το ίδιο πριν 1 εβδομάδα…

Η συγκεκριμένη κλινική είναι τραγική… Κατσαρίδες σε διαδρόμους, πατώματα λιωμένα, να βγαίνουν τα χαλίκια. Ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό και ένας ειδικευόμενος (4 μερόνυχτα τον έβλεπα εκεί) έτοιμος να καταρρεύσει από κούραση.  Δεν τήρησαν το πρωτόκολλο  αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.

Το ψάρι βρωμαει από το κεφάλι. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα διοίκησης. Διοικητή; Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας; Διευθυντή κλινικής; Προϊσταμένη κλινικής ; Όλων μαζί;
Το αποτέλεσμα είναι ένα: πεθαίνουν άνθρωποι και μάλιστα σαν τα τελευταία τρωκτικά, όχι σαν άνθρωποι.

Και σαν κερασάκι, τηρείται ακόμα αυτό το τραγικό πρωτόκολλο για την ταφή νεκρών,  ασθενών με covid.  Βάζουν τους νεκρούς, γυμνούς και απεριποιητους μέσα σε σάκκους. Παρά το ότι όλοι μας ξέρουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με αερολύματα, ας έχουν κλειστά τα φέρετρα αλλά όλο το υπόλοιπο δεν χρειάζεται.  Είναι προσβολή νεκρού. Αυτό διώκεται ποινικά.

Για να μην πω για το τραγικό, που δεν ξέρεις αν εθαψες το δικό σου άνθρωπο ή κάποιον άλλο… Δεν σου δίνουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσεις. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο και μακρύ το πένθος…

Έβγαλαν το πρωτόκολλο στις αρχές που δεν γνωρίζαμε πολλά για τον ιό και ποιος να ασχοληθεί τώρα για να το αλλάξει. Δεν βαριέσαι…

Παρακαλώ αν μάθετε ότι πολίτες κινούνται νομικά ή αν ενδιαφερθεί εισαγγελέας για την υπόθεση, μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία μου.

Συνεχίστε τον αγώνα σας!»

zarpanews.gr