Χανιά: Η δήμαρχος της Γαύδου προσπαθεί να ξηλώσει με τα χέρια της τις καλύβες των «Survivors» (video)

Χανιά: Η δήμαρχος της Γαύδου προσπαθεί να ξηλώσει με τα χέρια της τις καλύβες των «Survivors» (video)

Η δήμαρχος της Γαύδου που διοικεί εξ αποστάσεως καθότι είναι μόνιμος κάτοικος Χανίων, έκανε έφοδο στις παραλίες του νησιού χθες το μεσημέρι κι αφού είχε προηγηθεί η προβολή της εκπομπής Αυτοψία στον Alpha με θέμα τις ξεχωριστές ιστορίες των ανθρώπων που «μετανάστευσαν» στις αμμουδιές της, ζώντας εκεί χειμώνα – καλοκαίρι, μέσα σε αυτοσχέδιες καλύβες, τις οποίες έφτιαξαν χρησιμοποιώντας πέτρες και ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα. Πρόκειται για τους αληθινούς Survivors εκείνους που δεν πετούν μπάλες ή κορίνες για να κερδίσουν κάποιο μεγάλο χρηματικό έπαθλο, απολαμβάνοντας δημοσιότητα αλλά για εκείνους που παλεύουν καθημερινά με τις καιρικές συνθήκες, χωρίς καν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι κάτοικοι στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Γαύδος: Έφοδος της δημάρχου στις παραλίες – Γκρέμισαν τις καλύβες των «Survivors» (video)

Στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, βλέπετε την δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, μαζί με τον αντιδήμαρχο του νησιού και σύζυγο της, τον εργολάβο Σταύρο Μαραβελάκη καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον υδραυλικό Γιώργο Μπακαμπάκη, να επισκέπτονται τις αυτοσχέδιες καλύβες, με σκοπό να πείσουν τους ερημίτες να τις γκρεμίσουν και να φύγουν από το νησί.

Οι τελευταίοι αντιδρούν με επιχειρήματα, ωστόσο η δήμαρχος φαίνεται να αποφασισμένη και κάποια στιγμή αρχίζει να ξηλώνει με τα χέρια της την πρώτη καλύβα που βλέπει μπροστά της. Οι ερημίτες την κατηγορούν ότι κάνει διακρίσεις, πως υπογράφει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε άτομα της αρεσκείας της. Πως δεν τους αναγνωρίζει ως δημότες παρόλο που ζουν και εργάζονται στο νησί. Προσπαθούν να της εξηγήσουν να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν ουτε καν σπίτια για να μείνουν, πέρα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ότι εκείνοι είναι που φροντίζουν να παραμένουν καθαρές οι παραλίες.

Όμως η δήμαρχος δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις τους με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.