Γαύδος: Έφοδος της δημάρχου στις παραλίες – Γκρέμισαν τις καλύβες των «Survivors» (video)

Γαύδος: Έφοδος της δημάρχου στις παραλίες – Γκρέμισαν τις καλύβες των «Survivors» (video)

Η προβολή της εκπομπής «Αυτοψία» για τους ερημίτες της Γαύδου «κινητοποίησε» τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία έστειλε συνεργεία για να γκρεμίσουν τις καλύβες τους – Παράλληλα, απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα.

aeweb

Χανιά: Παράτησε τη δουλειά του ως μεγαλοστέλεχος στην Audi και ζει σαν ερημίτης στη Γαύδο!

Μετά την μεταμεσονύχτια προβολή της εκπομπής “Αυτοψία” για τους ερημίτες της Γαύδου που ζουν στις πανέμορφες παραλίες της χειμώνα – καλοκαίρι, νωρίς το πρωί η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη μαζί με συνεργείο της δημοτικής αρχής, γκρέμισαν τις αυτοσχέδιες καλύβες και απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα.

Το θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής “Αυτοψία” αφορούσε τις ξεχωριστές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που “μετανάστευσαν” στις παραλίες της Γαύδου, από διάφορα μέρη της χώρας, ακόμη και από το εξωτερικό, ο καθένας για τον δικό του λόγο, δημιουργώντας μια μικρή κοινότητα, τα μέλη της οποίας συνυπάρχουν αρμονικά, σεβόμενοι το περιβάλλον.

Δείτε βίντεο:

Το χειμώνα φροντίζουν να κρατούν καθαρές τις παραλίες και το καλοκαίρι τις προστατεύουν από τις ορδές των χιλιάδων κατασκηνωτών. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες, τρία μέλη αυτής της άτυπης κοινότητας φρόντισαν με δική τους πρωτοβουλία να απομακρύνουν με την βάρκα τους μια νεκρή αγελάδα που είχε γίνει εστία μόλυνσης στη αμμουδιά του Άη Γιάννη.

Ωστόσο, η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη που διοικεί το νησί από απόσταση καθότι είναι κάτοικος Χανίων, έχει διαφορετική άποψη και την εξέφρασε σε υψηλούς τόνους.

“Η ίδια πήγα σήμερα το πρωί για να καθαρίσω τις παραλίες από τα σκουπίδια (εννοεί τις αυτοσχέδιες καλύβες). Δεν φτάνει που βγήκε ένα πρόσωπο ότι στο νησί κάνει ο καθένας ότι θέλει και πως εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Οι πραγματικοί κάτοικοι είναι αναστατωμένοι με την εικόνα που βγήκε προς τα έξω”.

Στην ερώτηση, αν η παρουσία αυτών των 30-40 ανθρώπων που διαμένουν το χειμώνα στις παραλίες, εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ότι η επέλαση των χιλιάδων κατασκηνωτών κατά τους θερινούς μήνες, η δήμαρχος, απάντησε, ότι δεν μπορούμε συγκρίνουμε “ανόμοια πράγματα”.

protothema.gr