Χανιά: Γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς στο Ενετικό Λιμάνι (φωτο)

Χανιά: Γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς στο Ενετικό Λιμάνι (φωτο)

Στα Χανιά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο “Σασμός” που πρόκειται να προβληθεί το φθινόπωρο στον Alpha.

Πρόκειται για την μεταφορά στη μικρή οθόνη του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη που αφορά στον, γνωστό στην Κρήτη, σασμό, την συμφιλίωση, το άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για να μη συνεχιστεί η αιματηρή αναμέτρηση, για το τέλος  μιας βεντέτας.

Η νέα σειρά του Alpha γυρίζεται σε φυσικό περιβάλλον στην Αθήνα, στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυλοπόταμο, Ψηλορείτη) αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τις προδιαγραφές μιας κινηματογραφικής ταινίας, κάτι που διαπιστώσαμε σήμερα, καθώς ένα πολυπληθές συνεργείο ήταν από νωρίς το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Εκεί, σε δύο σημεία, μπροστά από το Γιαλί Τζαμί και μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό, ο φακός του zarpanews.gr “συνέλαβε” μέρος του καστ σε γυρίσματα με θέα τον φάρο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του έμπειρου Κώστα Κωστόπουλου.

 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης Δημήτρης Λάλος, Μιχάλης Αεράκης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ευγενία Σαμαρά, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Χειλά Φάμελλη και Μαρία Πρωτόπαππα.

 

Όπως είπε ο Ορφέας Αυγουστίδης πρόκειται για μία σειρά μυθοπλασίας με ανατροπές, έρωτες, ίντριγκες. Ο πυρήνας της σειράς δεν είναι η βεντέτα και το ποιος σκότωσε ποιον, αλλά πώς επηρεάζονται οι ζωές των ανθρώπων γύρω από αυτό το “έθιμο”, ενώ ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος επεσήμανε: “Θέλουμε να επικρατεί περισσότερο η έννοια του σασμού και λιγότερο η έννοια της βεντέτας. Να δίνουμε συγχώρεση, να αφήνουμε τα μίση και τα πάθη στο παρελθόν και να γυρίζουμε μία νέα σελίδα, από μηδενική βάση γιατί το μέλλον είναι η αγάπη και ο έρωτας”

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Αεράκης μας λέει: “Υποδύομαι τον παπά του χωριού που έχει μια πολύ σημαντική δραματουργική πορεία. Είναι ο ισορροπιστής μιας μικρής τοπικής κοινωνίας, γνωρίζει όλα τα μυστικά μέσα από τις εξομολογήσεις” ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο, τον Λιμενάρχη και όλες τις Αρχές που “με πολλή αγάπη μας αγκάλιασαν και μας παραχώρησαν χώρους για να μπορέσουμε να προβάλλουμε αυτή τη σειρά. Με τον τρόπο αυτό προβάλλουμε το νησί μας”. 

Υπόθεση: Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες, σε χρόνο σημερινό και τόπο την Κρήτη. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα.

Και κάπου εκεί δύο νέοι, «μπουσουλώντας» στον έρωτα, δοκιμάζοντας την αγάπη, έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Μπορεί ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο «Σασμό»;

zarpanews.gr