Χανιά: Γροθιά στο στομάχι… Αστεγη γυναίκα κοιμάται σε παγκάκι μέρα-μεσημέρι (φωτο)

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι… Αστεγη γυναίκα κοιμάται σε παγκάκι μέρα-μεσημέρι (φωτο)

Η γραφειοκρατία αφήνει μία άστεγη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Πρόκειται για μία 66χρονη άστεγη, η οποία το βράδυ φιλοξενείται στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Χανίων, ωστόσο, από τις 8 το πρωί καθημερινά είναι αναγκασμένη να περνάει την ημέρα της όπου βρει μέχρι να πάει ξανά 9 το βράδυ για να επιστρέψει στον ξενώνα.

Από πλευράς του, ο Δήμος Χανίων κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βγάλει ένα ΑΜΚΑ η δύστυχη γυναίκα και να μπορέσει να μπει στο γηροκομείο.

Το PARAKRITIKA.GR επικοινώνησε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία σημείωσε ότι προσπαθεί προσωπικά η ίδια εδώ και ένα μήνα να καταφέρει να συγκεντρωθούν κάποια ένσημα, ώστε να βγάλει ΑΜΚΑ η 66χρονη και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να μπει στο Δημοτικό Γηροκομείο.

Καθημερινά, παρακείμενο καφέ στο πάρκινγκ της “Ρεγγίνας” δίνει ένα μπουκάλι νερό και ότι χρειάζεται η 66χρονη, που περιμένει υπομονετικά στο τσιμεντένιο παγκάκι κάτω από τον ήλιο να περάσει η ημέρα για να επιστρέψει στον Ξενώνα Αστέγων.

Η κατάσταση πάντως της υγείας της 66χρονης, όπως αναφέρεται στο PARAKRITIKA.GR από γιατρό που την έχει δει, δεν είναι για να φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Γηροκομείο, αλλά στο Χρονίων Παθήσεων, προκειμένου να παρακολουθείται.

Εκτός του Δήμου Χανίων που καταβάλλει τις όποιες προσπάθειες, άλλες Υπηρεσίες δεν υπάρχουν να βοηθηθεί η συγκεκριμένη γυναίκα;