Χανιά: γηροκομείο – «κολαστήριο» – Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει; (video)

Χανιά: γηροκομείο – «κολαστήριο» – Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει; (video)

Χανιά: γηροκομείο – «κολαστήριο» – Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει; (video)

Κατηγορούμενοι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι οι δύο ιδιοκτήτριες, δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας του γηροκομείου.

Άλλα τριάντα άτομα, ανάμεσά τους συμβολαιογράφοι, γιατροί και υπάλληλοι του Δημοσίου, κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων, προκαλούν ανατριχίλα…

Χανιά: Καζάνι που βράζει τα Δικαστήρια – Συγκέντρωση υπέρ του γηροκομείου ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση!

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά τριάντα θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Η οικονομική εκμετάλλευση, οι απάτες με τα ακίνητα, οι ακατάλληλες τροφές που τους ανάγκαζαν να καταναλώνουν και τα βαριά ψυχοφάρμακα, που τους ακινητοποιούσαν, είναι κάποια από τα ειδεχθή εγκλήματα που φέρεται να διέπραξαν.

Σε σύνδεση με τα Χανιά, ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος των δύο ιδιοκτητών του γηροκομείου, μητέρας και κόρης, αντέκρουσε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως όλα θα καταρρεύσουν σύντομα, γιατί δεν έχουν ισχυρές νομικές βάσεις.

Λεπτομέρειες για την απίστευτη αυτή υπόθεση έκανε γνωστές σε ζωντανή σύνδεση από την Κρήτη, η ανταποκρίτρια του MEGAΕυαγγελία Μαρινάκη. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα, ανάμεσά τους και βέρες τρόφιμων που έχασαν τη ζωή τους.

Το οικονομικό κέρδος από τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων, αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση με τους δεκάδες περίεργους θανάτους στο γηροκομείο στα Χανιά, είχε έρθει στο φως μετά από καταγγελίες συγγενών ηλικιωμένων που «φιλοξενούνταν» στη συγκεκριμένη μονάδα «φροντίδας».

Τι λέει στο «Τούνελ» η δικηγόρος που έφερε στο φως την υπόθεση…

Η πρώτη που «έσυρε» τον χορό των αποκαλύψεων είναι η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που κινήθηκε δικαστικά και αποκάλυψε τους περίεργους θανάτους, καθώς ο πατέρας της ήταν ένα από τα θύματα του σύγχρονου «κρεματόριου».

«Οι ψυχές δεν επιστρέφουν, τα ποσοστά θανάτου μιλούν από μόνα τους. Ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Υπάρχει ένας βαθμός ικανοποίησης που η πολιτεία φαίνεται πως θα λειτουργήσει στο στάδιο της καταστολής γιατί στο στάδιο πρόληψης, απέτυχε παταγωδώς. η μονάδα παρέμεινε ανοιχτή με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Είναι η πιο συγκλονιστική υπόθεση που έχω χειριστεί μέχρι τώρα και έχω μεγάλη ανάγκη να πιστέψω στην ελληνική Πολιτεία. Περιμένω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι συγγενείς των θανόντων είχαν χάσει την πίστη τους. Ελπίζω να είναι η αρχή για να έλθουν κάποιες αλλαγές που αξίζουν σε μία ευνομούμενη Πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «Τούνελ» μόλις ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες, μπήκε στα άδυτα της μονάδας «φροντίδας» ηλικιωμένων για επιτόπια έρευνα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Στην κάμερα της εκπομπής, είχε μιλήσει και η ιδιοκτήτρια της δομής.

Η κυνική της δήλωση προκαλεί αποτροπιασμό.

«Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;»

anikolouli