Χανιά: Γιγάντιες κολοκύθες φύτρωσαν στην αυλή Χανιώτη σε χωριό (φωτο)

Χανιά: Γιγάντιες κολοκύθες φύτρωσαν στην αυλή Χανιώτη σε χωριό (φωτο)

Κολοκύθες γίγας έχει στην αυλή του σπιτιού του ένας Χανιώτης, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

aeweb

Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Παπαδάκη από τη Δρακώνα του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος είδε στην αυλή του κολοκυθιές να φυτρώνουν από μόνες τους και αποφάσισε να τις φροντίζει μαζί με τον μικρό του εγγονό, σαν μια δημιουργική απασχόληση, όταν το παιδί επισκέπτεται το χωριό. 

Οι κολοκύθες καθημερινά μεγαλώνουν όλο και περισσότερο. Μάλιστα, μια από τις κολοκύθες έχει ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο! Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr  η κολοκύθα έχει φτάσει περίπου το 1 μέτρο και 16 εκατοστά. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μιχάλης προκειμένου να μη σπάσει το φυτό από το μεγάλο του βάρος, έχει τοποθετήσει τελάρα από κάτω του, για να το κρατάει, ενώ το έχει δέσει και με σκοινί.

Ευχάριστο είναι, ότι τα μεγάλα αυτά κολοκύθια, είναι απολύτως φαγώσιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο για τηγανιτές δημιουργίες όσο και στο γνωστό παραδοσιακό Χανιώτικο μπουρέκι.

Οι κολοκυθιές κρέμονται σαν φωτιστικά από την κληματαριά της αυλής, ομορφαίνοντας το χώρο και εντυπωσιάζοντας με το μεγάλο τους μέγεθος.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, ο κ. Μιχάλης αποκαλείται «μερακλής» και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τους κήπους και τα φυτά.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:

    zarpanews.gr