Χανιά: «Καμπάνες» σε τέσσερις επιχειρήσεις με ανεμβολίαστους πελάτες (φωτο)

Χανιά: «Καμπάνες» σε τέσσερις επιχειρήσεις με ανεμβολίαστους πελάτες (φωτο)

Η πρώτη ημέρα, ή μάλλον η πρώτη νύχτα εφαρμογής των νέων μέτρων ειδικά σε ότι αφορά στην ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού σε καταστήματα διασκέδασης, όπως ήταν αναμενόμενο – είχε και παρατράγουδα.

Συγκεκριμένα στην διάρκεια αστυνομικών ελέγχων σε τέσσερα καταστήματα εντοπίστηκαν και πελάτες που ήταν ανεμβολίαστοι.

Πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις στα Χανιά και μια στο Ρέθυμνο στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κάθε μία.

Παράλληλα πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε πέντε πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε ότι αφορά στην χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν 10 πρόστιμα σε εργαζομένους επιχειρήσεων εστίασης και έναν σε πελάτη μινι μάρκετ, ενώ δύο πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε καταστήματα που δεν είχαν πινακίδα με τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα.

Συνολικά στην Κρήτη έγιναν 2.393 έλεγχοι οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ειδικά σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου μόνο οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού μπορούν να διασκεδάζουν και σε κλειστούς χώρους όπως γινόταν πριν την λήψη των μέτρων, με μουσική και χορό.

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν την «ελευθερία» γεμίζοντας τις επιχειρήσεις στα Χανιά.

flashnews