Χανιά – Φονικό Μεσκλά: “Συγγνώμη για ό,τι έγινε, είχαμε πιει πολύ” – Η απόφαση του Εφετείου για τον Νορβηγό που τέλεσε το έγκλημα

Χανιά – Φονικό Μεσκλά: “Συγγνώμη για ό,τι έγινε, είχαμε πιει πολύ” – Η απόφαση του Εφετείου για τον Νορβηγό που τέλεσε το έγκλημα

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης αποφάσισε ισόβια ότι ο Νορβηγός καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό είναι ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, συνεπώς δεν άλλαξε τίποτα στην πρωτόδικη απόφαση. Συνεπώς διατηρείται για τον ίδιο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη διεκόπη δύο φορές τον περασμένο Ιούνιο για διαφορετικούς λόγους και επί της ουσίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία, μολονότι έχει γίνει η κλήρωση των Ενόρκων.

Η απολογία του Νορβηγού

Το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι ήταν η απολογία του καταδικασθέντος και δολοφόνου (μετά φυσικά και την ομολογία του) της 49χρονης συντρόφου του στα Μεσκλά.

“Ζήτω συγνώμη για ο,τι έκανα. Στη ζωή μου δε δημιούργησα προβλήματα. Δούλευα από μικρός, παράλληλα με το σχολειο. Ήρθα στην Ελλάδα το 2018 γιατί την αγαπούσα. Βρήκα δουλειά γνώρισα και τη σύντροφό μου και την ερωτεύτηκα”, είπε αρχικά.

“Εκείνη τη θλιβερή μέρα δε θυμάμαι πολλά πράγματα. Είχαμε πάει σε μια ταβέρνα, μετά σε έναν φίλο και μετά γυρίσαμε σπίτι. Είχαμε πιει πολύ”, προσεθεσε.

Για τη στιγμή του συμβάντος δεν είπε πολλές λεπτομέρειες, αφού επικαλούνταν συνεχώς ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα καθώς είχε πιεί πολύ.

“Για τη στιγμή του συμβάντος δε θυμάμαι τίποτα. Μόνο ότι την κουνούσα να δω αν ζει. Έψαχνα το σφυγμό της στον λαιμό της. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Μόνο ότι πήγα στο μπάνιο να πλύνω τα χέρια μου, δε θυμάμαι καν αν είχα αίμα στα χέρια μου, προφανώς είχα. Μετά πήρα το αμάξι και πήγα στο Ρέθυμνο.Οταν πίνεις κάτι συμβαίνει στο μυαλό και δεν τα θυμάσαι όλα”, ανέφερε, προκαλώντας πολλές φορές τη “μήνιν ” της προέδρου για την “επιλεκτική μνήμη του “.

Κλείνοντας τόνισε ότι θυμάται κάθε μέρα τη σύντροφό της…

Η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας κατά την αγόρευση της πρότεινε να αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής στη φυλακή και του σύννομου πρότερου βίου. Νωρίτερα επεσήμανε ότι η συμπεριφορά του Νορβηγού καταδικασθέντα δηλώνει άτομο εξαρτημένο από το αλκοόλ.

Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα με καταθέσεις μαρτύρων. Ο καταδικασθείς έφτασε νωρίτερα στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Καταθέσεις μαρτύρων

Αρχικά κατέθεσε αστυνομικός της ασφάλειας που ήταν στο σημείο την ημέρα που έγινε το φονικό στα Μεσκλά.

Εν συνεχεία, πρώην σύζυγος του θύματος κατέθεσε ότι υπήρχαν περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους του Νορβηγού απέναντι στη σύντροφό του, το προηγούμενο διάστημα και πριν γίνει το έγκλημα, ενώ κατέθεσε κάποιες λεπτομέρειες για γεγονότα την ημέρα του εγκλήματος.

Αμέσως μετά κατέθεσε γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο. Αναφέρθηκε στη σχέση του με την μητέρα του, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι την ημέρα που έγινε το έγκλημα ο καταδικασθείς Νορβηγός έστελνε ψεύτικα μηνύματα (δήθεν της ίδιας) από το μέσεντζερ στον αδερφό του όπου έλεγε ότι θα πάει εκδρομή με τη σύντροφό του, της οποίας ήδη είχε αφαιρέσει τη ζωή, ώστε να τους αποπροσανατολίσει.

Μετά από διακοπή κατέθεσε μάρτυς υπεράσπισης που ήταν γείτονας του ζευγαριού. Εκείνη ανέφερε ότι δεν είχε διαπιστώσει κάτι άσχημο στις σχέσεις του ζευγαριού και σε ερώτηση της προέδρου πώς εξηγεί την ομολογουμένη δολοφονία από τον καταδικασθέντα, δολοφονία, η μάρτυς δήλωσε άγνοια.

Στο πλαίσιο των καταθέσεων υπήρξαν αναφορές και ερωτήματα σε σχέση με την καθημερινότητα του ζευγαριού αλλά και για το αν το θύμα είχε θέματα με το αλκοόλ κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν έγινε αρχές του 2021. Τότε η έρευνα της αστυνομίας και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, οδήγησαν στη σύλληψη του Νορβηγού στο Ηράκλειο, λίγες μέρες μετά την τέλεση του εγκλήματος στα Μεσκλά στα Χανιά.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τις διωκτικές αρχές καθώς ο Νορβηγός είχε εξαφανιστεί με το αυτοκίνητο του θύματος και εντοπίστηκε μετά από δύο ημέρες στο Ηράκλειο όπου και συνελήφθη, ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές των Χανίων όπου μετά την απολογία του κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος.

Πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2022, ο 50χρονος σήμερα Νορβηγός είχε καταδικαστεί από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου με ποινή ισόβιας κάθειρξης και ενός έτους. Το Δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Δύο χρόνια μετά η υπόθεση περνά στο Εφετείο Χανίων.

flashnews.gr