Χανιά: “Έσκασαν” από την ζεστή! Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού (video)

Χανιά: “Έσκασαν” από την ζεστή! Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού (video)

Σε κατάσταση σοκ από τις υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται οι Κρητικοί αίγαγροι που ζουν στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, απέναντι από την Αγία Μαρίνα Χανίων.

aeweb

Ο δασοφύλακας της διεύθυνσης δασών Χανίων, Μανώλης Γιαννακάκης εντόπισε πριν από λίγες ημέρες δύο ζώα, μόλις δύο ετών, νεκρά, το ένα μάλιστα είχε πέσει στη θάλασσα. Τα αγρίμια πέθαναν το ένα την ημέρα του καύσωνα και το άλλο την αμέσως επόμενη που και πάλι οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Ν. Χανίων, Γιάννης Φωτάκης, οι Κρητικοί αίγαγροι που ζουν στη νησίδα βρίσκονται σε σοκ λόγω της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα στα Λευκά Όρη που ζουν τα κρι κρι η θερμοκρασία είναι 6-7 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατά τη διάρκεια της μέρας τους καλοκαιρινούς μήνες τα αγρίμια που ζουν στο νησί, το οποίο από το 1963 έχει χαρακτηριστεί εκτροφείο Κρητικού αιγάγρου, ενώ είναι και τράπεζα γενετικού υλικού, ζουν κυρίως κρυμμένα στους θάμνους αναζητώντας λίγη δροσιά. Πάντως τα περίπου δέκα εξοικειωμένα με τον φύλακα αγρίμια, περιμένουν κάθε πρωί το καλαμπόκι που τους ρίχνει, κρατώντας φυσικά πάντα αποστάσεις.

 πηγή: ertnews.gr – ρεπορτάζ Ευτυχία Πενταράκη