Χανιά: Έρχονται οι Σκανδιναβοί… Στις 4 Ιουλίου η πρώτη πτήση του Apollo

Χανιά: Έρχονται οι Σκανδιναβοί… Στις 4 Ιουλίου η πρώτη πτήση του Apollo

Στις 4 Ιουλίου θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων, η πρώτη πτήση του tour operator Apollo, του Der Touristik Group, από την Στοκχόλμη, ανοίγοντας την εφετινή τουριστική περίοδο από την Σκανδιναβία.

Η άμεση αντίδραση του Apollo, έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Ann Linde, σύμφωνα με την οποία η Σουηδία θα άρει από τις 30 Ιουνίου την σύσταση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες. Οι χώρες αυτές είναι Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ελβετία και Ισπανία.

Όπως αναφέρει ο μεγάλος tour operator, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Σουηδία ανοίγει τώρα για ταξιδιώτες σε Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος ναύλωσης. Εξετάζουμε τώρα το πρόγραμμα πτήσης μας για να ξεκινήσουμε να πετάμε το συντομότερο δυνατό, με την πρώτη μας αναχώρηση στις 4 Ιουλίου, στην Κρήτη».

Αυτή τη στιγμή, ο Apollo πουλάει 4 προορισμούς στην Ελλάδα, Κρήτη, με 181 ξενοδοχεία, Ρόδο, με 62 ξενοδοχεία, Πάργα, με 42 ξενοδοχεία και Λευκάδα, με 16 ξενοδοχεία, ενώ στους 36 συνολικά προορισμούς που περιλαμβάνονται στο αρχικό πρόγραμμά του είναι η Σαντορίνη, με 46 ξενοδοχεία, η Κέρκυρα, με 23 ξενοδοχεία, η Κως με 30 ξενοδοχεία, κ.λπ., αλλά είναι άγνωστο αν θα υπάρξουν πτήσεις για όλους, καθώς θα εξαρτηθεί από την ζήτηση. Μάλιστα στις 27 Μαϊου, είχε αποσταλεί επιστολή σε συγκεκριμένους προορισμούς που ανέφερε τοπικές ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού.

Μετά το άνοιγμα της Σουηδίας, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, γεγονός πολύ σημαντικό, αφού αποτελούν βασική δεξαμενή του ελληνικού Τουρισμού. Μόνο στην Κρήτη οι Σκανδιναβοί τουρίστες είναι λίγο λιγότεροι από 1 εκατ.!!!

Σύμφωνα με την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών, ο λόγος για την ακύρωση της σύστασης για αυτές τις χώρες είναι ότι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν στους ταξιδιώτες από τη Σουηδία και την υπόλοιπη ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται οι παράγοντες αβεβαιότητας για τους Σουηδούς. Η απόφαση για την ακύρωση της σύστασης για αυτές τις χώρες θα ισχύει από τις 30 Ιουνίου 2020 έως την περαιτέρω ειδοποίηση.

Για άλλες χώρες της ΕΕ, της ΕΣΑ και του Σένγκεν, η σύσταση παραμένει έως τις 15 Ιουλίου.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «…Παραμένει η μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τα παγκόσμια ταξίδια.Κλειστά όρια ή εκτεταμένοι περιορισμοί στις ευκαιρίες εισόδου και εξόδου, κανονισμοί καραντίνας και περιορισμοί εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Οι διαταραχές στη διεθνή κυκλοφορία επιβατών συνεχίζονται. Επομένως, για ταξίδια σε χώρες εκτός της ΕΕ, του ΕΟΧ και του χώρου Σένγκεν, η σύσταση για περιττά ταξίδια παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα επιστρέψει πολύ νωρίτερα από αυτές τις ημερομηνίες με πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλές και στη συνέχεια θα αλλάξει, θα επεκταθεί ή θα ακυρωθεί.

Η άρση των συμβουλών για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν σημαίνει ότι η κατάσταση έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη και μεταβλητή, ακόμη και στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλη ατομική ευθύνη για κάθε ταξιδιώτη. Κάθε ταξιδιώτης πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το ταξίδι του, να προετοιμαστεί καλά, να μείνει ενημερωμένος και να ακολουθήσει τις συμβουλές και τις οδηγίες των τοπικών αρχών. Επιπλέον, ένας ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει ότι οι τοπικοί περιορισμοί και οι κανονισμοί υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και ότι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έλεγχο θερμοκρασίας κατά την είσοδο, απαιτήσεις για χρήση μάσκας και κανόνες για κοινωνική απόσταση για παράδειγμα, σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και παραλίες.

money-tourism.gr