Χανιά: Επιστρέφει η Ryanair με νέα βάση στο αεροδρόμιο για το καλοκαίρι του 2021

Χανιά: Επιστρέφει η Ryanair με νέα βάση στο αεροδρόμιο για το καλοκαίρι του 2021

Χανιά: Επιστρέφει η Ryanair με νέα βάση στο αεροδρόμιο για το καλοκαίρι του 2021

Tρεις νέες βάσεις στην Ελλάδα, σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, δημιουργεί η αεροπορική low cost εταιρεία, RYANAIR, για το καλοκαίρι του 2021. Σύνολο 107 δρομολόγια.

Mέσω του δικτύου της Ryanair, τα αεροδρόμια των Χανίων, της Κέρκυρας και της Ρόδου, συνδέονται με διεθνείς προορισμούς με επιπλέον 46 νέα δρομολόγια για την περίοδο από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ στις επόμενες εβδομάδες η Εταιρεία θα κάνει ανακοινώσεις και για τις συνδέσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair κ. Jason McGuinness και η υπεύθυνη επικοινωνίας κα. Chiara Ravara, τόνισαν ότι με τη δημιουργία αυτών των τριών νέων βάσεων, η Εταιρεία δείχνει την εμπιστοσύνη της στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Όπως λέχθηκε, η δημιουργία αυτών των τριών βάσεων και η δέσμευση τεσσάρων αεροσκαφών για τα hubs σε Κέρκυρα (2 αεροσκάρη), Χανιά και Ρόδο, συνεπάγεται επένδυση 400 εκατ. ευρώ για τη Ryanair και 120 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

Η Ryanair, που ήδη πετούσε για τα τρία αυτά νησιά, με τα επιπλέον 46 δρομολόγια βάζει στο πρόγραμμά της, αυξάνει τα δρομολόγια για Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο σε συνολικά 107, με την Εταιρεία να πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα 243 πτήσεις στους τρεις αυτούς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Νέες συνδέσεις με Ευρώπη και Ισραήλ

Να σημειωθεί ότι με τα νέα δρομολόγια, η Κέρκυρα θα συνδέεται απευθείας με πόλεις όπως Κοπενχάγη, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Πάφο, Τέλ Αβίβ, Ντίσελντορφ αλλά και με τη Σαντορίνη.

Τα Χανιά θα συνδέονται το καλοκαίρι με Νιούκαστλ, Βερολίνο, Κολωνία, Μπάρι, Μπολώνια, Τελ Αβι.

Η Ρόδος με Δουβλίνο, Μπέρμιγχαμ, Βαρσοβία, Πάρο, Τελ Αβίβ αλλά και Θεσσαλονίκη.

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις νέες συνδέσεις, ενώ είναι φανερό ότι η αγορά του Ισραήλ μπαίνει ψηλά στις επιλογές της Ryanair.

Tην απόφαση της Ryanair να δημιουργήσει βάσεις σε τρία ακόμη ελληνικά αεροδρόμια, χαιρέτισε ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Fraport Greece, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση των μεγάλων επενδύσεων που πραγματοποίησε η Εταιρεία στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται, σε 11 από τα οποία πετάει η Ryanair.

Σημειώνεται ότι η Ryanair έχει επίσης βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σταθερό αίτημα της Εταιρείας είναι η κατάργηση του «σπατόσημου», που συνεπάγεται επιβάρυνση 12 ευρώ ανά επιβάτη και μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Τέλος, τα διευθυντικά στελέχη της Ryanair αναφέρθηκαν στα μέτρα προστασίας της υγείας των ταξιδιωτών από τον covid-19, στην υπηρεσία travelcert/wallet αλλά και στη μη επιβολή χρέωσης για αλλαγές σε κρατήσεις εισιτηρίων, μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2021.