Χανιά: Επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας στα Γλυκά Νερά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Χανιά: Επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας στα Γλυκά Νερά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα από το φαινόμενο αποκόλλησης βράχων

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας “Γλυκά Νερά” πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από το Λιμενικό και την ΟΠΚΕ, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις στην ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή, που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές κάθε χρόνο.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ. Παράλληλα, μόνο για σήμερα, απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη. Πρόκειται για την ακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές προληπτικά, μετά από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ, νότια -νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, το πρωί της Κυριακής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα από το φαινόμενο αποκόλλησης βράχων, ενώ τον Μάιο του 2015, μία 37χρονη τουρίστρια από την Τσεχία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από βράχια. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε ήδη στο διαδίκτυο.

neakriti.gr