Χανιά: Ένοχος ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη με ποινή χάδι!

Χανιά: Ένοχος ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη με ποινή χάδι!

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον κατηγορούμενο για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη στο Κολυμπάρι το 2016.

Διαβάσετε: “Έγκλημα, όχι αυτοκτονία” – Καταπέλτης η Εισαγγελέας για τον θάνατο της 47χρονης στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, καταδίκασε τον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Για δικαίωση της οικογένειας και επανόρθωση της πρωτόδικης απόφασης έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη κα Κλειώ Παπαπαντολέων.

Για “πτώση στα μαλακά” έκανε λόγο ο εξάδελφος του θύματος Εμμανουήλ Αθανασίου, αναφέροντας πως με κάποιο τρόπο σώθηκε το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα απο την πρωτόδικη διαδικασία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κατηγορούμενος σκηνοθέτησε αυτοκτονία και κάλυψε μια δολοφονία, την δολοφονία της γυναίκας του. Επιτέλους αποδείχθηκε ότι η Έφη Τσιχλάκη, δεν ήταν ανισόρροπη, δεν ήταν καταθλιπτική, δεν ήταν προβληματικό άτομο και έπεσε θύμα δολοφονίας και μάλιστα άγριας δολοφονίας.

Με αυτή την έννοια εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι πέφτει πολύ στα μαλακά κάποιος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ζούσε ελεύθερος ενώ μια κοπέλα είχε δολοφονηθεί….»

flashnews.gr