Χανιά: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο Γεωργιανός οδηγός που σκότωσε δυο φοιτητές στα Κουνουπιδιανά

Χανιά: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο Γεωργιανός οδηγός που σκότωσε δυο φοιτητές στα Κουνουπιδιανά

Μετά από αρκετές αναβολές εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό το τραγικό συμβάν με τον θάνατο δύο φοιτητών στα Κουνουπιδιανά το καλοκαίρι του 2017, που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα, όταν ένα όχημα που οδηγούσε ένας Γεωργιανός έπεσε πάνω στα άτυχα παιδιά, σκοτώνοντάς τα.

«Συγνώμη Στέλλα μου, Συγνώμη Γιάννη μου… Δεν τα καταφέραμε» – Συγκλονίζει η μητέρα του κοριτσιού ενώ τα Χανιά κάτι χρωστούν…

Θρήνος για τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο στα Χανιά (φωτο)

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών έκρινε εκ νέου ένοχο τον καταδικασθέντα Πρωτόδικα Γεωργιανό οδηγό, επιβάλλοντας του την ποινή φυλάκισης 6 ετών και 9 μηνών όπως και πρωτόδικα. Η ποινή είναι άμεσα εκτελεστεα και μη αναστέλλουσα, αλλά εξαγοράσιμη. Δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον 26χρονο και τέθηκε προθεσμία στον καταδικασθέντα να καταβάλλει τις δόσεις της εξαγοράσιμης ποινής.

Νωρίτερα ,Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 26χρονου πλέον Γεωργιανού με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η απολογία του Γεωργιανού και το ξέσπασμα της μητέρας

Μετα τις καταθέσεις μαρτύρων, ακολούθησε η απολογία του καταδικασθέντος Γεωργιανού.

“Ζητάω συγγνώμη. Δεν φανταζομουν ότι θα μου τύχαινε τέτοιο πράγμα. Έχω και εγώ φίλους που έχουν πεθάνει από τροχαίο και καταλαβαίνω. Δεν το φανταζομουν ποτέ. Κάθε μέρα το σκέφτομαι”, ανάφερε αρχικά ο Γεωργιανός.

“Έτρεχα μάξιμουμ με 100 χλμ. Δεν ήξερα το όριο ταχύτητας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Τα παιδιά δεν τα είδα μέχρι να βγω από το αυτοκίνητο. Είχα φώτα στο αυτοκίνητο”, τόνισε ο Γεωργιανός οδηγός του αυτοκινήτου.

Σε ερώτηση της προέδρου πώς χτύπησε τα παιδιά τόνισε: “Κατάλαβα ότι έτρεχα πολύ και τότε πάτησα το φρένο. Δεν θυμάμαι να μου έφυγε το αυτοκίνητο”, είπε.

Επίσης η πλευρά του κατηγορούμενου επεσήμανε πολλές φορές ότι δεν είχε πιεί την ώρα που έγινε το συμβάν.

Κάπου εκεί εντός αίθουσας του δικαστηρίου ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη που απευθυνόμενη στο δικαστήριο ανέφερε ότι οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι οι απαιτούμενες για αυτό και συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω επεισόδιο αποχώρησε από την αίθουσα.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι δεν είχε προκαλέσει κανένα τροχαίο νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης σε “πρώτο βαθμό” για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στην Στέλλα και στον Γιάννη.

Ο Γεωργιανός ο οποίος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του οχήματος που αφαίρεσε τη ζωή των δυο παιδιών καταδικάστηκε με συνολική ποινή 6 ετών και 9 μηνών.

Η ποινή δεν αναστέλλεται αλλά μετατρέπεται σε 5 ευρώ ημερησίως. Η υποβολή έφεσης έφερε αναστολή εκτέλεσης της ποινής με τον όρο να μην οδηγεί.

Χανιά: Ποινή «χάδι» για τον άνδρα που χωρίς δίπλωμα σκότωσε με Ι.Χ. τον Γιάννη, τη Στέλλα και τον σκύλο τους το 2017