Χανιά: Ελεγκτές του ΣΔΟΕ «έφαγαν πόρτα» στην είσοδο της βάσης στο Μαράθι!

Χανιά: Ελεγκτές του ΣΔΟΕ «έφαγαν πόρτα» στην είσοδο της βάσης στο Μαράθι!

Θέλησαν να κάνουν έλεγχο στα «κιόσκια» που είχαν στήσει επιχειρήσεις των Χανίων εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης (δείτε εδώ)

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην είσοδο της ναυτικής βάσης στο Μαράθι όπου είχε «δέσει» το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού απαγορεύτηκε η έξοδος από τον χώρο της βάσης, των περίπου 5.500 μελών του πληρώματος.

Έτσι από την διοίκηση της ναυτικής βάσης (Naval Support Activity Souda Bay) διοργανώθηκε ένα φεστιβάλ με γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5χ5 και συναυλία, ενώ μετά από συμφωνία με επιχειρηματίες των Χανίων, στην προβλήτα είχαν στηθεί «κιόσκια» με διάφορα προϊόντα, δερμάτινα, αναμνηστικά, μπλουζάκια, αλλά και κιόσκια με τοπικά εδέσματα για να μπορούν να τα προμηθευτούν οι επιβαίνοντες στο αεροπλανοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την Τρίτη 23 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ πήγε στην είσοδο της βάσης ζητώντας να μπει μέσα προκειμένου να ελέγξει τα «κιόσκια» για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.
Όμως το αίτημά τους «σκόνταψε» στις ελληνικές στρατιωτικές αρχές που είναι υπεύθυνες για την είσοδο, οι οποίες δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στην βάση, καθώς απαγορεύεται στον οιονδήποτε δεν έχει ειδική άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να εισέρχεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά την επιμονή τους η είσοδος δεν τους επιτράπηκε και τελικά οι ελεγκτές αποχώρησαν, ενώ το USS Dwight D. Eisenhower απέπλευσε σήμερα στις 10 το πρωί από την Σούδα.

flashnews.gr