Χανιά: Ελεύθεροι οι Αμερικανοί που μπούκαραν σε ξενοδοχείο – Γονείς κοριτσιού: “Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ”

Χανιά: Ελεύθεροι οι Αμερικανοί που μπούκαραν σε ξενοδοχείο – Γονείς κοριτσιού: “Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ”

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες Αμερικανοί στρατιωτικοί που, μαζί με άλλους δύο, είχαν εισβάλει τη νύχτα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου βρισκόταν μια 14χρονη κοπέλα. (ΕΔΩ) Σε δηλώσεις τους στα Δικαστήρια Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας διαμαρτυρία από σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, οι γονείς της 14χρονης τόνισαν ότι το παιδί τους ήταν έντρομο από το περιστατικό.

“Είχα πεταχτεί να πάρω μια κρέπα στον γιο μου και ξαφνικά με παίρνει η κόρη μου και μου λέει ότι στο δωμάτιο μπήκαν ξένοι, έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι και δεν φεύγουν”, δήλωσε ο Δημήτρης Κάρδαρης, πατέρας της 14χρονης. Εξήγησε ότι είχε έρθει ο ίδιος από την Αθήνα ακριβώς για να δει τα παιδιά του και έμεινε σε ξενοδοχείο, καθώς εκείνος και η πρώην σύζυγός του έχουν πάρει διαζύγιο. “Τρεις άνδρες και μια γυναίκα ήταν, δύο διέφυγαν και τους άλλους δύο καταφέραμε να τους κρατήσουμε. Το παιδί κλειδώθηκε στο μπάνιο, ενώ αυτοί ήταν μεθυσμένοι. Προσπαθούσαν να πουν κάτι, ότι είναι υπήκοοι ΗΠΑ και είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να τους κάνουν κάτι. Εμείς υποβάλαμε μήνυση, και εγώ και η πρώην γυναίκα μου και ήρθε το πρωί και το παιδί μου να καταθέσει. Αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αυτοί το πρωί”, ανέφερε.

Η Μαρία Σταφυλίδη, μητέρα της 14χρονης, δήλωσε ότι το παιδί ήταν έντρομο: “Μπήκε να κάνει ένα μπάνιο, ευτυχώς που κλειδώθηκε μέσα. Αυτοί δεν έμεναν καν στο ξενοδοχείο αυτό, έμεναν στο διπλανό. Αλλά και πάλι αυτοί μπήκανε, έβγαλαν τα παπούτσια τους, ξάπλωσαν στο κρεβάτι και ο ένας μεταφέρθηκε στο τμήμα με ένα παπούτσι.”

Ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, δικηγόρος Χανίων, που παρέστη το πρωί στα δικαστήρια μαζί με τους γονείς, μίλησε για εξασφαλισμένη ατιμωρησία:

“Οι δύο που συνελήφθησαν, εξασφάλισαν την ατιμωρησία τους, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι. Κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η δίκη, για μια πράξη που τεκμηριώνεται από τις καταθέσεις. Δίκη δεν θα γίνει ποτέ, ακόμα και αν παραπεμφθούν. Είπαμε στην κυρία εισαγγελέα ότι είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά. Ακόμα και αν ίσχυε το καθεστώς της ετεροδικίας, αυτό θα πρέπει να κρίνεται από το δικαστήριο, όχι από κανέναν προανακριτικό υπάλληλο. Παραβίασαν δύο πόρτες, αναρωτιέμαι τι θα κάνατε αν ήταν το δικό σας παιδί, η δική σας αδελφή, η δική σας μάνα. Και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίζουν την ατιμωρησία τους; Πρέπει να δοθεί απάντηση και από την κοινωνία, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.”

Στα Δικαστήρια Χανίων συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης.

Θα ακολουθήσει βίντεο με όλες τις δηλώσεις.

zarpanews.gr