Χανιά: Εξελίξεις στην υπόθεση με τα παραποιημένα αυτοκίνητα

Χανιά: Εξελίξεις στην υπόθεση με τα παραποιημένα αυτοκίνητα

Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα της Τροχαίας Χανίων για την υπόθεση με την παραποίηση αριθμών πλαισίων και πλαστών πινακίδων σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν παράνομα στους δρόμους.

Τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Parakritika.gr είναι πως για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, οι φάκελοι των υποθέσεων έχουν φύγει από τα χέρια της Τροχαίας και έχουν περάσει στην Ασφάλεια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ενδέχεται να προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Σε άλλα οχήματα έχει διαπιστωθεί υπερκυβισμός των κινητήρων, χωρίς αυτό αποτελεί ουσιαστικά κάτι ποινικά κολάσιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην προσαρμογή των κινητήρων στην αρχική τους κατάσταση, αλλιώς αυτά θα παραμείνουν υπό κατάσχεση από την Τροχαία.

Να σημειωθεί ότι αναμένονται απαντήσεις για την “ταυτότητά” και άλλων οχημάτων που ερευνώνται από την Υπηρεσία, που συνεχίζει με πολύ προσεκτικά βήματα.

“Εφ’ όσον προκύψει κάτι, η έρευνα θα επεκταθεί και χρονικά προς τα πίσω. Υπάρχει Εισαγγελική παραγγελία για να προχωρήσει η έρευνα. Το αν θα έχουμε πλημμελήματα ή κακουργήματα θα το κρίνει ο Εισαγγελέας”, αναφέρει έγκυρη πηγή στο Parakritika.gr.

Θεωρείται δε δεδομένο πως σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε θα εμπλακούν ελεγκτικά στην υπόθεση και η Εφορία και το Τελωνείο και τα ΚΤΕΟ που έλεγξαν τα οχήματα, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φορέας και υπηρεσία μπορεί να φωτίσει οποιαδήποτε πτυχή.

Parakritika.gr