Χανιά: Εξάμηνη η καθυστέρηση στο έργο της Δημοτικής Αγοράς

Χανιά: Εξάμηνη η καθυστέρηση στο έργο της Δημοτικής Αγοράς

Την καθυστέρηση 6 μηνών στο έργο της ανακατασκευής της Δημοτική Αγοράς παραδέχθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στο εργοτάξιο.

Το έργο με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2022 θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες ωστόσο αυτό που παραδέχεται πλέον η δημοτική αρχή είναι πως δεν θα παραδοθεί πριν το καλοκαίρι του 2024.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε πως μέσα στην Αγορά υπάρχουν τρία συνεργεία που «συνεχίζουν όπως συνέχιζαν και στο παρελθόν κανονικά τις εργασίες σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη βάση των ερευνών που έχει κάνει και η αρχαιολογία το προηγούμενο διάστημα. Από τη μεριά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων έχουν γίνει άμεσα όλες οι απαραίτητες μελέτες, επικαιροποίηση μελετών που ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έχουν αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε την θετική έγκριση για να προχωρήσουμε και στο κομμάτι ενίσχυσης της στατικότητας. Ταυτόχρονα κα θέλω να το τονίσω οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Υπάρχουν εργασίες που μπορείτε να τις δείτε και έχουν να κάνουν με την τοιχοποιία, με την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Αλλά και εργασίες που εκτελούνται εκτός του χώρου της Δημοτικής Αγοράς όπως η κατασκευή της στέγης και θέλω να ανακοινώσω ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να τοποθετείται η νέα στέγη του κτηρίου. Όλα αυτά ως απάντηση σε όσους ψευδώς διαδίδουν ότι τα έργα της Δημοτικής Αγοράς έχουν σταματήσει. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες και στους καταστηματάρχες, να γνωρίζουν ότι υπάρχει και η αγωνία της υπηρεσίας και του δήμου.»

Ερωτηθείς αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως «όπως έχουμε ενημερώσει και είπαμε και στους καταστηματάρχες, το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, μετά και τη καθυστέρηση που προκάλεσε η νέα μελέτη που απαίτησε το Υπουργείο Πολιτισμού είναι το καλοκαίρι του 2024. Μια καθυστέρηση 6 μηνών και θέλω να τονίσω ότι ευθύνη του Δήμου πρωτίστως είναι να γίνει όσο το δυνατόν ποιοτικότερη αποκατάσταση των δύο αυτών μνημείων και μιλάμε για το ενετικό τείχος και το μνημείο της Δημοτικής Αγοράς. »

Χανιώτικα νέα