Χανιά: Έκαναν γκέτο τη Νέα Χώρα – Κόντρες, λεηλασίες αλλά η αστυνομία είναι απούσα (φωτο)

Χανιά: Έκαναν γκέτο τη Νέα Χώρα – Κόντρες, λεηλασίες αλλά η αστυνομία είναι απούσα (φωτο)

Χανιά: Έκαναν γκέτο τη Νέα Χώρα – Κόντρες, λεηλασίες αλλά η αστυνομία είναι απούσα (φωτο)

Στο… μη περαιτέρω έχει φθάσει η κατάσταση που επικρατεί τις νυχτερινές κυρίως ώρες, στην περιοχή του παραλιακού – πρόσφατα αναπλασμένου – παραλιακού μετώπου στην περιοχή της Νέας Χώρας, στα Χανιά.

Μια πολυάριθμη παρέα νεαρών κυρίως ατόμων, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Οι πιτσιρικάδες με τις μοτοσικλέτες επιδίδονται μέχρι και σε αυτοσχέδιους αγώνες, απειλώντας την σωματική ακεραιότητα κατοίκων και επισκεπτών.

“Κάνουν σούζες και κωλιές, είναι επικίνδυνο να σκοτωθούν οι ίδιοι αλλά και να σκοτώσουν και κάποιον που δεν θα φταίει. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο όλο αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ εδώ. Λεηλατούν τα πάντα, σπάνε παγκάκια, πέτρες, στύλους, τα κολωνάκια που έχει βάλει ο δήμος, δεν τους σταματάει τίποτα. Βάφουν τους τοίχους των μαγαζιών, σχίζουν τις τέντες, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Έχουμε ενημερώσει “χιλιάδες” φορές την αστυνομία, έχουν γίνει καταγγελίες αλλά δυστυχώς η αστυνομία, δεν ανταποκρίνεται” αναφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες, βιώνουν αυτή την αν μη τι άλλο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη κατάσταση.

Έχουμε απαυδήσει, δεν μπορούμε ούτε τα μαγαζιά μας να δουλέψουν, πετάνε μπουκάλια, φτύνουν. Δεν μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος να καθίσει στα μαγαζιά μας. Ούτε μια βόλτα να κάνουμε στη γειτονιά μας. Κλείνουν τους δρόμους και βασιλεύει ο νόμος της… παρανομίας”, δηλώνουν με αγανάκτηση στο kriti360.gr, κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής.

Τι κάνει Αστυνομία…; Που είναι οι υπηρεσίες της και γιατί άφησαν ένα μικρό όπως ξεκίνησε πρόβλημα, να λάβει αυτές τις διαστάσεις…;

Για ποιο λόγο ενώ υπάρχουν καταγγελίες, η ΕΛ.ΑΣ. κωφεύει επιδεικτικά και δεν κάνει την δουλειά της…;

Δεν μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, με μια ομάδα πιτσιρικάδων έχουμε να κάνουμε η οποία αν μη τι άλλο, εύκολα μπορεί να σταματήσει την δράση της.

Εκτός και αν εκεί στο Μέγαρο, έχουν άλλη άποψη…

kriti360.gr