Χανιά: Εικόνες ντροπής – Θαλάσσια ρύπανση και έντονη οσμή πετρελαίου στην Γραμβούσα (φωτο – video)

Χανιά: Εικόνες ντροπής – Θαλάσσια ρύπανση και έντονη οσμή πετρελαίου στην Γραμβούσα (φωτο – video)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Κυριακή τους επισκέπτες στο Ακρωτήρι της Γραμβούσας του Δήμου Κισάμου στα Χανιά.

aeweb

Η επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα στην ήμερη και την άγρια Γραμβούσα και μερικές εκατοντάδες μέτρα από την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, είχε καλυφθεί από καύσιμα, ενώ ήταν πολύ έντονη και η μυρωδιά τους.

Την απογοητευτική εικόνα και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί natura 2000 κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο, ενώ και οι φωτογραφίες της ΕΡΤ από το σημείο είναι χαρακτηριστικές.

Μάλιστα αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε όσους επέλεξαν με τα σκάφη τους να επισκεφτούν την τελευταία μέρα του Απριλίου, την πανέμορφη αυτήν περιοχή και βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα, είναι η έκταση της κηλίδας αυτής. Το μέγεθος της ξεπερνούσε σε μήκος το ένα μίλι, ενώ το πλάτος της ήταν πάνω από 200 μέτρα.

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τις λιμενικές αρχές μήπως είχε συμβεί κάποιο θαλάσσιο ατύχημα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που θα δικαιολογούσε διαρροή καυσίμου, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, το πιθανότερο είναι να πέρασε κάποιο καράβι στα 6 μίλια που είναι διεθνή ύδατα και να άδειασε τις σεντίνες του και ο καιρός που σήμερα ήταν δυτικός να τα έφερε στην πανέμορφη περιοχή της Γραμβούσας.

Πάντως είναι τουλάχιστον θλιβερό, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν σήμερα με το καράβι της γραμμής το ακρωτήρι της Γραμβούσας, αυτό που θα τους μείνει αξέχαστο να είναι τα καύσιμα στη θάλασσα.

ertnews.gr