Χανιά: Έδιωξαν τα κρι-κρι του Δημοτικού Κήπου (φωτο)

Χανιά: Έδιωξαν τα κρι-κρι του Δημοτικού Κήπου (φωτο)

Μικροί και μεγάλοι αντικρίζουν απο το πρωί του Σαββάτου τα άδεια κλουβιά μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν στο Αττικό πάρκο, χωρίς να εχει γίνει γνωστό τι συμφώνησε με αυτή την ιδιωτική επιχείρηση η δημοτική Αρχή Σημανδηράκη.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από πρόταση του Δασαρχείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εναλλακτικές που συζητήθηκαν μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου ήταν η νησίδα Θοδωρού και η νησίδα Σούδας. Ωστόσο και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν καθώς σύμφωνα με το Δασαρχείο τα αγρίμια του Κήπου δεν είναι καθαρόαιμα γενετικά είδη αιγάγρου και στη νησίδα Θοδωρού θα ζευγάρωναν με καθαρόαιμα ενώ στη νησίδα Θοδωρού θα ήταν δύσκολη η προσέγγιση ακτοπλοικώς καθώς η περιοχή ελέγχεται από τη βάση Σούδας.

Από το Δασαρχείο Χανίων προτάθηκε μεταξύ άλλων η μεταφορά των αγριμιών το Αττικό πάρκο καθώς φέρει τις ανάλογες αδειοδοτήσεις για φιλοξενία άγριων ζώων.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τα κρι – κρι απομακρύνθηκαν και τα πουλιά που φιλοξενούνταν, εκτός από τα παγώνια.

Σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων, η μελέτη ανάπλασης του Κήπου δεν προβλέπει φιλοξενία ζώων.

Να σημειωθεί ότι στο Δημοτικό Κήπο Χανίων φιλοξενούνταν ζώα από το 1965.

Υπενθυμίζεται πως τη δυσαρέσκειά τους για τα σχέδια ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων και την τύχη των ζώων που φιλοξενούνται ακόμη εκεί, εκφράζουν πολίτες που απέστειλαν εξώδικο κατά του Δήμου Χανίων.

Το εξώδικο που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, υπογράφουν 135 πολίτες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «προσβολή της τοπικής κοινωνίας, της οποίας η επιθυμία (για να μην προχωρήσουν τα σχέδια ανάπλασης) δεν εισακούσθηκε».

Χανιώτικα νέα