Χανιά: Δίωξη στον νυν και στον πρώην αντιπεριφερειάρχη για το γηροκομείο «κολαστήριο»

Χανιά: Δίωξη στον νυν και στον πρώην αντιπεριφερειάρχη για το γηροκομείο «κολαστήριο»

Για ποιον λόγο κατηγορούνται και ορίστηκε δικάσιμος για τους κυρίους Νίκο Καλογερή και Απόστολο Βουλγαράκη.

aeweb

O εισαγγελέας Χανίων άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και στον πρώην Απόστολο Βουλγαράκη για παραβάσεις καθήκοντος που άπτονται με την πολύκροτη υπόθεση της δομής ηλικιωμένων της “Αγίας Σκέπης”.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 δικάζονται στο 3μελες πλημμελειοδικείο Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι ιδιοκτήτριες της δομής, ο γενικός ιατρός, νοσηλευτές της δομής, καθώς και 7 υπάλληλοι της Δ/νσης δημόσιας υγείας για τις πλημμεληματικές παραβάσεις που έχουν προκύψει, σχετικές με τη λειτουργία της “Αγιας Σκέπης”. Συνολικά δικάζονται 25 άτομα

Γιατί κατηγορείται ο Νίκος Καλογερής

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος επειδή επέκτεινε την άδεια λειτουργίας της δομής από 16 ατόμων σε 46 ατόμων ενώ είχε ήδη λήξει η άδεια και ενώ δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας. Επίσης για παράβαση καθήκοντος επειδή παρέλειψε να σφραγίσει τη δομή μολονότι έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες για κακουργηματικές πράξεις.

Γιατί κατηγορείται ο Απόστολος Βουλγαράκης

Ο Απόστολος Βουλγαράκης κατηγορείται επίσης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και δια παραλείψεως, διότι, όπως αναφέρεται, χορήγησε άδεια λειτουργίας στη δομή ενώ αυτή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις (για την πράξη αυτή όμως έχει επέλθει παραγραφή), ενώ η παράλειψη συνίσταται στο ότι στο διάστημα από το 2017 ως το 2019, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν έκανε τίποτα για να επανελέγξει την άδεια λειτουργίας της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί με νέο όνομα “ευ ζην care” και ιδιοκτήτριες της τη διοικούν μέσα από τη φυλακή με πληρεξούσιο τρίτο πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει με την υγεία και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι 25 συνολικά κατηγορούμενοι δικάζονται για διάφορες αξιόποινες πράξεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι ξεχωριστή δικογραφία σε σχέση με εκείνη που έχει δρομολογηθεί και αφορά τις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στις ιδιοκτήτριες και άλλους συνεργάτες της δομής.

flashnews.gr